Ismét robbanásszerű emelkedés Vasban – Közel száz új koronavírusos beteget regisztráltak

Nem csillapodik a járvány megyénkben, sőt három napon belül ez volt a második alkalom, hogy közel százan betegedtek meg.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció/Elekes Gergő

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 40 százaléka, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Arról írtunk, hogy a hétvégén több, mint 150 (pontosan 151) főnél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Vas megyében. Reméltük, hogy az új hét enyhülést hoz a vírus tekintetében, de nem így lett, helyette újabb komoly növekedésről számolhatunk be. Vasárnapról hétfőre újabb 90 személynél állapították meg a koronavírus-fertőzést Vas megyében. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három napban kétszer alakult úgy, hogy egy nap alatt közel száz embernél állapították meg a vírust. Vas megyében összesen 1249 regisztrált esetet tartanak nyilván.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában