Hazaszeretetről szóló dalokat is hozott

2020.10.20. 07:00

László Attila négy templomban énekelt

Négy koncertet adott hétvégén László Attila erdélyi magyar énekes. A Csillag születik harmadik szériájának győztese a toronyi plébániához tartozó templomokban lépett fel, dr. Perger Gyula atya szervezésében.

Merklin Tímea

A toronyi templomban dr. Perger Gyula atya tortával köszöntötte a születésnapos László Attilát Fotó: VN/Hoós Flórián

Fotó: © Cseh Gábor

Szombaton este Bucsuban, vasárnap Dozmaton, Toronyban és Sében egészítette ki dalaival a szentmisét, így azok is meghallgathatták, akik egyébként nem jutnak el koncertekre. Szombaton Bucsuban még 23 évesként szerepelt a bemutatásában, vasárnap azonban betöltötte a 24. életévét, ezért születésnapján is köszöntötte őt Perger Gyula plébános, Toronyban tortát is kapott.

A toronyi templomban dr. Perger Gyula atya tortával köszöntötte a
születésnapos László Attilát Fotó: VN/Hoós Flórián

A székelyföldi fiatalember először 2010-ben jelentkezett tehetségkutatóra, a kézdivásárhelyi vigadóban megrendezett Erdély Hangja című versenyre, de nem került be a döntőbe. A következő évben a magyarországi Csillag születik című tehetségkutatón megnyerte a fődíjat, méghozzá a közönség szavazatainak köszönhetően. Népszerűségének titkát a Szombathely környéki falvak templomaiban mutatta meg: kedves közvetlenséggel, ízes tájszólással, humorral szólalt meg a műsorszámok között, a dalokban nyitott szívvel, szeretettel fordulva az emberek felé, akik ezt tapssal viszonozták.

Szeretetről, szerelemről szóló dalokat hozott, illetve a plébános külön kérésére nemzeti érzelmű dalt is. A ráadás egy Istent dicsőítő ének volt a capella előadásban, mivel a véletlen úgy hozta, hogy ki kellett ezt a módot is próbálni a dozmati templomban, mivel elment az áram. Háttérzene nélkül bontakozott ki még inkább a templomi akusztikában a szép tiszta bariton hang mint rendkívüli ajándék egy egyszerű vasárnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában