filmnézés együtt

2020.10.16. 07:00

Megnyílt a nicki könyvtármozi

Megnyílt a könyvtármozi a nicki könyvtárban, hogy a filmnézés közösségi élmény legyen.

Polgár Patrícia

A filmnézés közösségi élmény legyen

Forrás: VN

Fotó: Szabó-Halász Ágnes

Szabó-Halász Ágnes könyvtáros két éve nyújtotta be az igényét az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott programban. A folyamat most jutott el odáig, hogy megtarthassák az első közös filmnézést. Megvan minden eszköz, elindulhatott a vetítés. A program résztvevőinek több száz régi magyar film, mese és sorozat áll rendelkezésre, ebből válogathatnak. A lényeg, hogy közösségi élményként élhessék meg a filmnézést.

A filmnézés közösségi élmény legyen
Fotó: Szabó-Halász Ágnes / VN

Szabó-Halász Ágnes elsőként a gyermekeknek a magyar népmesékhez hasonló Cigánymesékbe adott bepillantást – ezek közül a Hogyan lett az ember és a Doja, a cigánytündér című meséket nézhették meg a kicsik, majd munkafüzeteikben közösen dolgozták fel a látottakat. Ezt követően az idősebb korosztály is csatlakozhatott: ők a Meseautó című 1934-es magyar vígjátékot – mint örök és megunhatatlan klasszikust – tekinthették meg. Ahogy a kisebbekkel a mesefi lmeket, úgy a felnőttekkel is kibeszélték a látottakat. – Bár most még nem voltak olyan sokan, az igény egyértelműen megmutatkozik a közös fi lmezésre. Akik eljöttek, kérték, hogy akár kéthetente is vetítsek nekik. Egyelőre úgy tervezem, hogy a nicki könyvtármozi havi egy vetítéssel várja a nézőket – mondta a könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában