Újabb mesekönyvét mutatják be

2020.10.05. 07:00

Szemléletes gombarajzok, virágok és mesehősök szórakoztatják a gyerekeket Csepregen

Az Országos Könyvtári Napok során ma 17 órától mutatják be Szalkayné Sárváry Hajnalka újabb mesekönyvét a csepregi művelődési ház színháztermében.

Merklin Tímea

Szalkayné Sárváry Hajnalka a kiadvánnya

Fotó: Unger Tamás

A helyi szerző első kötete két éve jelent meg Tündéri virágok zenéi címmel, amelyet a szerző maga illusztrált, amint a másodikat is.

Szalkayné Sárváry Hajnalkának jelenleg is van egy képsorozata a zeneiskola dísztermében, ahol az első mesekönyv hangszereket ábrázoló illusztrációi láthatók. A könyvtárban Bősze Éva kötetéhez készített rajzaiból mutatott be néhányat.

Szalkayné Sárváry Hajnalka a kiadvánnya
Fotó: Unger Tamás

Az új könyv a Tündéri pillangó éneke címet viseli; már korábban kijött a nyomdából, de bemutatni eddig még nem tudták, és a rajzaiból a vírushelyzet miatt még nem rendeztek kiállítást; pedig például a szép gombák képsorozata annyira szemléletes, hogy ismeretterjesztésnek is felfogható. A szerző egyébként fejlesztőpedagógus az iskolában, a könyveivel tanító szándéka is van, a gyerekek reális világképéhez szeretne hozzájárulni. Tervezi, hogy megrajzolja majd az év madarai sorozatot is.

A második mesekönyvet ma a Szülőföld Kiadó tulajdonosa, Farkas Csaba ajánlja a közönségnek verses-zenés műsor kíséretében, amelyben Csóka Barbara, Taródi Virág és Gácsi Vivien működnek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában