Szűk körben adták át a díjakat

2020.11.21. 07:00

Elismerések a bölcsődék napján Szombathelyen

Csütörtökön szűk körben adták át a bölcsődék napi díjakat. Az idén egy kisgyermeknevelő és két bölcsődevezető kapott elismerést Szombathelyen kiemelkedő szakmai munkájáért.

Vas Népe

Novákné Krizsán Hajnalka, Némethné Máté Ilona és Panker-Tasnádi Andrea

Fotó: VN/Pánczélné Némethy Anett

1852 januárjában megalakult a Pesti Első Bölcsőde Egylet, ennek fenntartásában április 21-én 13 órakor pedig megnyílt Magyarország első bölcsődéje Pesten az akkori Kalap utca 1. szám alatti bérház földszintjén, ahol öt szobában 38 gyerekről gondoskodtak. Ennek emlékére a bölcsődék napja 2010 óta államilag elismert, miniszteri rendelet által szabályozott ünnepnappá vált. – Ilyentájt az ország szinte valamennyi pontján megemlékeznek azokról, akik letették 168 évvel ezelőtt az első alapköveinket. A bölcsődében április 21. pedig minden évben nevelés-gondozás nélküli munkanap. Ezen a napon minden évben szakmai konferenciát vagy csapatépítő napot tartunk, és ilyenkor adjuk át a kiváló szakmai munkáért járó kitüntetéseket is, amelyet minden évben három munkatársunk kap meg elhivatott, magas színvonalú munkájáért – tudtuk meg Sebestyén Bianka bölcsődei szakértőtől, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetőjétől.

Novákné Krizsán Hajnalka, Némethné Máté Ilona és Panker-Tasnádi Andrea Fotó: VN/Pánczélné Némethy Anett

Ebben az évben a járvány miatt a tavaszi rendezvények elmaradtak, és ősszel sem kerülhetett sor a bölcsődék napi díjak átadására. A jelenlegi helyzetben csütörtökön is csak szűk körű ünnepségen adtak át kitüntetéseket. Kiváló szakmai munkájáért Németh­né Máté Ilona, a Napraforgó Bölcsőde kisgyermeknevelője, Novákné Krizsán Hajnalka, a Százszorszép Bölcsőde vezetője és Panker-Tasnádi Andrea, a Napraforgó Bölcsőde vezetője vehetett át elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában