nyolcan voltak

2020.11.10. 14:22

Illegális bevándorlókat fogtak Szombathely határában

Nyolc olyan személyt fogtak el a rendőrök Szombathely határában a 87-es úton, akik nem tudták igazolni hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarország területén.

Horváth Balázs

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Frissítve:

A rendőrség hivatalos közleményt is eljuttatott lapunkhoz az esettel kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk:

A rendőrök 2020. november 10-én, 13 óra 18 perckor Szombathelyen, a Repülők útján ellenőriztek egy német forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyet egy német tartózkodási és vezetői engedéllyel rendelkező, szír állampolgárságú férfi vezetett. A rendőrök a gépjárműben a sofőrön kívül hét férfit találtak, akik azt állították magukról, hogy szír állampolgárok. A gépkocsiban utazó férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi jogszerű tartózkodásukat, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították őket. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt a rendőrök előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. Vele szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indít.

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Korábban írtuk:

Információink szerint kedden kora délután nyolc olyan személyt fogtak el a rendőrök Szombathely határában a 87-es úton, akik nem tudták igazolni hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarország területén. A rendőrök az illegális bevándorlókat egy német rendszámú Ford Focus kombi személyautóban fedezték fel, majd előállították őket.

 

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában