Megyei körkép

2020.12.24. 10:00

A legtöbb helyen elmaradnak az éjféli misék

A megye templomaiban a karácsonyi szertartások igazodnak a járványügyi szabályokhoz. A legtöbb templomban már korábban megtervezték a szertartások ünnepi rendjét. A kijárási korlátozások feloldásából adódó lehetőséggel néhány plébánia élt csak.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Cseh Gábor

SZOMBATHELYEN a Székesegyházban ma a szokásos éjféli mise elmarad, helyette este 6 órakor lesz püspöki szentmise. Pénteken fél 8-kor, 10 órakor, délben és 18 órakor lesz mise. A tíz órai szentmisét is Székely János megyés püspök celebrálja. Karácsony másnapján reggel fél 8-kor, 9, 12 és 18 órakor lesznek a misék. A püspöki szentmiséket az egyházmegye youtube-csatornája online közvetíti. A szombathelyi ferences templomban ma megtartják a korábban hirdetett programokat, a pásztorjátékot, a szentmisét, az ünnepi hangversenyt és a zsolozsmát. A kijárási tilalom feloldását kihasználva az éjféli misére is várják a híveket. Kámonban és Herényben nem lesz éjféli mise. Helyettük Herényben 15 órakor, Kámonban 16 órakor lesz ünnepi szentmise. Karácsony napján Herényben reggel 9 órakor, Kámonban 7.30, 10.30 és 18 órakor tartanak misét. Karácsony másnapján a délelőtti miserend a 25-éhez hasonló, 18 órakor viszont nem Kámonban, hanem Herényben lesz szertartás. A szalézi templomban sem tartanak éjféli misét, helyette előesti mise lesz 17.30-kor. Pénteken és szombaton főünnepi rend szerint 8, 10 és 17.30 órakor kezdődnek a misék. Az oladi Batthyány-templomban ma 16 órakor lesz ünnepi családi mise. Pénteken 8.30, 10, 11 és 18 órakor, szombaton 8.30, 10 és 18 órakor kezdődnek a szertartások. A szombathelyi Kálvária-templomban sem lesz éjféli mise. Helyette ma 16 órakor lesz ünnepi szentmise. Pénteken délelőtt 9 és 11 órakor, szombaton 9 és 18 órakor lesznek a szertartások. A 11 órai szentmisét online is közvetítik a Kálvária-templom Facebook-oldalán. A Szent Márton- templomban ma délután 16 és 18 óra között nyitva lesz a templom, csendes betlehemlátogatásra várják a híveket. Karácsony napján és másnapján 6.30, 8, 11 és 18 órakor lesznek misék. KŐSZEGEN a Jézus Szíve-templomban az éjféli mise helyett ma 18 órakor lesz ünnepi mise. Karácsony napján 8, 9.30, 11 órakor, szombaton 9.30, 11 és 18 órakor lesznek a misék.

SÁRVÁRON a Szent László királytemplomban ma megtartják az éjféli misét. Pénteken és szombaton 7, 9, 11 és 18 órakor lesznek a karácsonyi szentmisék.

VASVÁRON a Szent Kereszt-templomban is megtartják ma az éjféli misét. Karácsony napján és másnapján 9.30- kor és 18 órakor lesznek szentmisék.

KÖRMENDEN az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban ma 15 órától várják a gyerekeket pásztorjátékra, betlehemnézésre. Az éjféli mise helyett 18 órakor lesz ünnepi szentmise. Karácsony napján és másnapján 8.30-kor és 18 órakor lesznek a misék.

CELLDÖMÖLKÖN a Nagyboldogaszszony- templomban sem lesz éjféli mise. Ma 15 órától nyitva lesz a templom a családok számára. 18 órakor lesz ünnepi szentmise, pénteken és szombaton 10 és 18 órakor lesznek a misék. A szombathelyi evangélikus templomba ma 16 és 19 óra között a templomkertbe imaösvényre és áldásra várják a híveket. Ott egy perselyben imaszándékokat gyűjtenek, amit a 18 órakor kezdődő istentiszteleten olvasnak fel. Pénteken és szombaton 10 órakor lesz istentisztelet. A püspöki körlevélnek megfelelően igeliturgikus szertartásokat tartanak. A szombathelyi református templomban ma 17 órától családi istentisztelet lesz vokális énekléssel. Pénteken és szombaton 10 órakor lesz ünnepi istentisztelet úrvacsorával. Őriszentpéteren a református gyülekezet pénteken 10 órakor tart úrvacsora nélküli istentiszteletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában