Nem adták fel a jótékonyságot

2020.12.27. 07:00

A szombathelyi Zonta Club az agresszió ellen

A pandémia miatt elmaradtak a szombathelyi Zonta Club nyilvános rendezvényei, a szokásos adománygyűjtés, de nem adták fel a jótékonyságot, az elesettek támogatását: az áldozatsegítés felé fordultak e-kampánnyal és ajándékozással.

Merklin Tímea

Fotó: VN/Zonta

Az egyesület fennállásának három évtizede alatt sokféle formában emelt szót az agresszió mindenféle megnyilvánulása ellen: konferencián, demonstrációval, a fiatalokat érzékenyítő irodalmi beszélgetések során. A Covid– 19-járvány új módszert hívott életre egy nemzetközi akcióhoz kapcsolódóan. Azt a célt tűzték ki, hogy csatornáikon eljuttassák a legfontosabb információkat a veszélyeztetettekhez, a bántalmazottakhoz vagy környezetükhöz.

Bemutattak három civil szervezetet, ahol jogi, pszichológiai és anyagi segítségre számíthatnak az áldozatok: a NANE és a Patent Egyesületet, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt. Látogatási lehetőséget kértek az állam finanszírozásával Szombathelyen is működő áldozatsegítő központtól. A veszélyhelyzet miatt az ismerkedésre online került sor. Tavaszi kapcsolatukat megerősítve a Zonta decemberben újabb csomagokkal segítette a párkapcsolati erőszak miatt a központhoz fordulókat. Tisztálkodószereket, édességeket, tartós élelmiszereket vittek a központba, amely menedéket, támogatást nyújt a bántalmazást elszenvedőknek. Öröm a Zonta-klubtagoknak, hogy a központ közvetítette ajándékukat és bátorításukat a kapaszkodót keresőknek.

Kiemelt képünkön: Pallósiné Dr. Toldi Márta, Mészáros Réka és Kálmán-Németh Martina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában