Épületek az ablakban

2020.12.10. 07:00

Az építészeti biennálén adták át a kamara díját Szombathelyen

Rendhagyó módon a Agora Savaria Filmszínház előtt tartották a Vasi építészeti biennálé 2020. megnyitóját tegnap. A Vas Megyei Építész Kamara hagyományos rendezvénye ezúttal szűk körben valósult meg.

Gyöngyössy Péter

20201209 építész biennálé, Harangozó Bertalan, Czeiner Gábor és Ábrahám Ferenc, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A vasi építészek idén szó szerint kitették munkáikat az ablakba. A járvány miatt az Agora Savaria Filmszínház kirakataiban állították ki azt a 28 tablót, mely a vasi építészek alkotásait mutatja be: tíz lakóépület, kilenc középület, hat tér-park, három belső tér látható.

A megnyitón Ábrahám Ferenc, a Vas Megyei Építész kamara elnöke elmondta, hogy az idei kiállítást is az előzőekhez hasonlóan vándorkiállításként szeretnék minél több településre eljuttatni.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott beszédében a járványhelyzetre utalva elmondta, hogy minden korosztálynak megvolt a próbára tevő időszaka. – Vegyünk példát az elődöktől, akik a nehéz időkben is helytálltak és nem adták meg magukat a körülményeknek – hangsúlyozta Harangozó Bertalan.

Itt adták át a Vas Megyei Építész Kamara által alapított Rauscher Miksa díjat. A kitüntetést Czeiner Gábor, okleveles építészmérnök kapta, aki tervezői munkája mellett 28 évig volt Szentgotthárd városi főépítésze, számos szakmai szervezetben tevékenykedett, így a Vas Megyei Építészeti Kamara elnökségének is tagja.

Kiemelt képünkön: A Rauscher Miksa díjat Czeiner Gábor okleveles építészmérnök (középen) vehette át, mellette Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ábrahám Ferenc kamarai elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában