Az új bicikliúttal régi álom teljesült

2020.12.12. 11:30

Biztonságosabbá válik a kerékpáros és gyalogos közlekedés a szombathelyi sportcentrumnál

Szombathely A Nárai külső út mentén kiépített kerékpárútnál tartottak terepbejárást pénteken, a Király Sportlétesítmény szomszédságában dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel és parlamenti alelnökkel, valamint Ágh Ernő képviselővel, akik ki is próbálták a bicikliutat.

Vas Népe

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

2016-ban indult egy beruházássorozat a városban, amely a fenntartható fejlődés jegyében tizenegy utca felújítását takarta, ebbe tartozik bele a most bejárt szakasz: a Temesvár utcától a Ferenczi utcáig 530 méter hosszan. A korábban veszélyes részen most gyalogos és kerékpáros közlekedésre is alkalmas az út, nyugodtan tolhatják a kismamák a babakocsikat, közvilágítás is lesz rajta. A teljes hossz 1800 méter lesz összesen, és 85 millió forintba kerül – mondta el Ágh Ernő képviselő, felhívva a figyelmet arra, hogy itt van egy bővülő lakópark, és a hozzá tartozó forgalmat ideje volt biztonságossá tenni.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök szerint egy álom vált valóra itt; gratulált Ágh Ernőnek, hogy sikerre vitte ezt a vállalkozást, amit az előző városvezetés hathatósan támogatott.

A Településfejlesztési Operatív Programból elnyert 14 milliárd forint pályázati pénzből 85 millió forint jutott ide, amiből nem csak a közlekedési gondokon lehetett enyhíteni a kerékpárút építésével, hiszen a létrejötte kiemelten a gyerekek biztonságát is szolgálja, és a biciklizés az egészséges életmódhoz is hozzátartozik. Amint mondta, továbbra is megtesznek minden erőfeszítést Szombathelyért.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba és Ágh Ernő megtekintették az elkészült szakaszt, ami TOP-forrásból épülhetett ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában