Magyar falu program

2020.12.04. 07:00

Jövőre traktorral nyírják – Bővült az eszközpark Molnaszecsődön

Csütörtökön szűk körű, sajtónyilvános eseményen adták át azokat a kisgépeket, amelyeket a Magyar falu program támogatásával vásárolt meg az önkormányzat.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Szendi Péter

A Magyar falu program olyan pályázati forrás, mely a települések tényleges igényeit szolgálja. A támogatási keret egyik fontos fiókja a közterületek fenntartását szolgáló gépek beszerzését teszi lehetővé. Erre azért is egyre nagyobb szükség van, mert a kisgépekkel élő munkát lehet kiváltani.

Molnaszecsőd önkormányzata az idén több mint 4,5 millió forintot nyert el a Magyar falu programból a közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére. A gépeket tegnap dél­előtt szűk körben adták át a polgármesteri hivatal udvarán, ahol V. Németh Zsolt miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és az önkormányzat képviselő-testületének tagjai is megtekinthették a 12 tételből álló új kisgépparkot.

Varga Gyula, Molnaszecsőd polgármestere elmondta, hogy a Rába-parton lévő közösségi tér és sportpálya, valamint az önkormányzati belső és külső utak folyamatos fűnyírása nagy munka.

A pályázatban elnyert több mint kétmillió forint értékű fűnyíró traktorra többfajta eszköz (fűkaszák, vágóasztal, ágzúzó) felszerelhető. A pályázatból kézi motorfűrészt, sövényvágót, fűkaszákat és normál fűnyírókat is vásároltak.

V. Németh Zsolt elmondta, Molnaszecsőd lakói szépen gondozzák lakókörnyezetüket. A településen nagy közterületek vannak, ahol szükség van a karbantartásra. Az a gépállomány, amit most beszereztek, közmegelégedésre biztosítani tudja, hogy gondozottak legyenek ezek a területek is.

Kiemelt képünkön: A fűnyíró traktort V. Németh Zsoltnak Varga Gyula polgármester mutatta meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában