kosárlabda

2020.12.18. 22:52

Javítani szeretnének

Pénteken kora délután utazott el Szegedre az Egis Körmend kosárcsapata. A piros-feketék szombaton 18 órától csapnak össze a Szedeákkal NB I-es bajnokin.

Tóth Judit

20201209 Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Takcs Kristf

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Frissek az emlékek, a két csapat ugyanis tíz napja találkozott Körmenden. Akkor a Szeged örülhetett, hiszen hat ponttal jobb volt Vas megyei riválisánál (74-80). A Szedeák hét év után tudott újra nyerni a Rába-partján. Az Egis Körmend a fiaskó után kétszer lépett pályára, egyszer hazai környezetben a Sopron ellen, ahol kínkeservvel ugyan, de ki tudták harcolni a győzelmet Ferencz Csabáék. Legutóbb pedig Székesfehérváron vendégszerepeltek a körmendiek, ahol nyerhető meccset buktak el egy rossz hajrával.

A szombati feladat sem lesz könnyű, a Szeged a vártál jobban teljesít a bajnokságban. A december 9-i körmendi diadal után a szegediek egy meccset játszottak. Múlt hétvégén a PVSK ellen pontgazdag mérkőzésen arattak újabb győzelmet (89-85).

Takács Kristóf, az Egis Körmend felnőtt keretének legfiatalabb játékosa kiemelte, hogy javítani mennek Szegedre.

– Jól kezdtünk a Szeged ellen hazai pályán, de aztán komoly hullámvölgybe kerültünk. Ellenfelünk átvette a vezetést, onnan már nem tudtunk újítani. Ezúttal az első perctől az utolsóig figyelnünk kell, muszáj kiegyensúlyozott teljesítménnyel előállnunk. Én nagyon nemes feladatnak tartom, hogy ilyen fiatalon tagja vagyok a felnőtt keretnek, és próbálom jól megoldani a rám szabott feladatot. Csakis a győzelem lehet a célunk a Szedeák ellen, de egészen biztos, hogy komoly erőbedobást kíván tőlünk ez a meccs. Govens az élvonal egyik legjobb irányítója, ő különösen veszélyes lehet. Ráadásul a Szeged játékosai nemcsak egyénenként jók, hanem csapatként is kiválóan működnek. Ezt mutatta körmendi győzelmük is – mondta Takács Kristóf.

– Az a fontos, hogy a csapatom negyven percig koncentráljon, és ne forduljon elő az, ami Székesfehérváron megtörtént. A hullámzó teljesítmény az ellenfelet segítheti, ezt nem engedhetjük meg. Pár napja láttuk, hogy a Szeged jó csapat, nehéz meccs lesz, de odatesszük magunkat, hogy feledtessük a hazai vereséget – hangsúlyozta Ziga Mravljak, a Körmend vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában