Karácsony

2020.12.03. 07:00

Legyen közös ünnep a vépi karácsony – Szeretetdíszeket várnak a közös fenyőre

A kisváros is készül az év legszebb ünnepére: esténként már felragyognak a fények a kandelábereken, és gyűlnek a díszek a főtéri karácsonyfán. A szervezők azt szeretnék, ha az idén szeretetdíszekkel telne meg a közös fenyő.

Tóth Kata

20201201 a város karácsonyfájának díszítése, Bertha Zsófia és Horváth Nóra óvodások, Vép, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– Szeretnénk, ha az idén közös alkotásunk nyomán válna igazi karácsonyfává a főtéren állított fenyő. A fa felső szakaszát felöltöztetjük a megszokott díszekkel, de az alsó, könnyen elérhető részét meghagyjuk a vépieknek – mondta Kovács Péter, a város polgármestere. Már az első adventi gyertya gyújtásakor, a vasárnapi szentmise után arra biztatta a vépieket, helyezzenek el az ágakon bármilyen fenyődíszt, gyermekrajzot, kézműves munkát. Ezzel is jelezve, hogy együttműködő tagjai a közösségnek.

– Azt is üzenjük ezzel, hogy bár az idén nem kopoghatunk be minden családhoz és a hagyományos szeretet-vendéglátásra sem kerülhet sor, de a családok kihozhatják ide szívet melengető alkotásukat, jókívánságaikat. Mostantól indulhat a gondolatműhely, lássuk a vidám, meghökkentő ötleteket. Fontos, hogy a járvány ellenére az idei karácsony is a szeretet jegyében teljen – tette hozzá Kovács Péter.

A közös karácsonyfát a vépi Pék György ajánlotta fel, a Gamesz dolgozói állították fel még múlt héten, és hét elejétől gyűlnek rajta a csillogó és natúr díszek. A fán kívül a főtéri adventi koszorú is a közelgő ünnepre emlékeztet.

A díszítésén az idén a művelődési ház munkatársai dolgoztak Marton Mónikával, az agrárszakképző tehnikum szakoktatójával együtt.

Kiemelt Képünkön: A Vadvirág óvodások is vittek díszt a közös karácsonyfára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában