Heti összegző

2020.12.06. 20:00

Nagy fogyás, utazási korlátozás, csodálatos kert – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Látványos fogyás Fotó: VN/Kiss Virág

Fotó: VN/Kiss Virág

A szombathelyi Kiss Virág fél év alatt 25 kilogrammtól szabadult meg

Rendszeres olvasóink már megszokhatták, hogy időről időre beszámolunk a szombathelyi életmód-tanácsadó, Seprenyi Fanni ügyfeleivel közösen elért sikereiről. Ezúttal Kiss Virág történetével ismerkedhettek meg. A lány nemcsak 25 kilogrammtól szabadult meg fél év alatt, de egészségi állapota is sokat javult az elmúlt néhány hónapban. Virág még szeretne pár kilótól megszabadulni, mert még nem érte el teljesen a célját. Ám ha ez megvan, utána sem tér vissza régi életéhez. Úgy gondolja, sikerült annyira megerősödnie, hogy még a munkája sem hátráltathatja a „szabályos” étrend megtartásában. A teljes cikk ITT elérhető.

Látványos fogyás Fotó: VN/Kiss Virág

Utazási korlátozások lépnek életbe december 19-től Ausztriában

Aki az ünnepekre valamelyik külföldi rizikóövezetbe utazik, Ausztriába visszatérve 10 napra köteles lesz karanténba vonulni – közölte a belügyminisztérium – ez a bejelentés persze nagy felháborodást okozott magyar körökben is, hisz számos Ausztriában élő magyar megszeretné látogatni magyar családját és rokonait.

A beutazási korlátozások december 19-től január 10-ig érvényesek, és persze érinthetik a karácsonyra Magyarországra hazautazókat is. A rizikóövezeteket a 100.000 főre jutó, 14 napos fertőzöttségi szám alapján sorolják majd be. Ha ez az érték magasabb mint 100, akkor az adott ország rizikóövezet.

A teljes cikket ITT olvashatja!

Kancellári bejelentés – Enyhít a járványügyi intézkedéseken az osztrák kormány

Szerda délben sajtótájékoztató keretében ismertette az osztrák kormány a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások változtatásának részleteit. Megnyithatnak az üzletek, de a kijárási korlátozáson csak karácsony után szándékoznak lazítani.

A kereskedelmet is teljes egészében megnyitják. Tíz négyzetméteren csak egy vásárló tartózkodhat az üzlethelyiségben és továbbra is kötelező lesz a maszkviselés a boltokban.

A gasztronómiai egységek és a szállodák január 6-ig biztosan zárva maradnak. Alkoholos italokat pedig elvitelre sem adhatnak ki a gasztronómiában, így a karácsonyi vásárok és a puncs-standok is bezárnak, vagy ki sem nyitnak.

A további részleteket ITT találja.

Csodálatos karácsonyi mesevilágot varázsoltak egy toronyi ház udvarába

Olvasónktól, Nyári Jázmintól már tavaly is gyönyörű fotókat kaptunk a feldíszített kertjéről. Idén egy még varázslatosabb karácsonyi mesevilágot sikerült kreálnia a toronyi ház udvarára, amit szerencsére ezúttal is megörökített, és elküldte szerkesztőségünknek.

Fotó: Nyári Jázmin

A teljes cikket és a fotókat ITT találja!

Szijjártó Péter összesen 18,2 milliárd forintnyi beruházást jelentett be Vas megyében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken ismét Vas megyébe látogatott. Három településen összesen 18,2 milliárd forint értékű beruházást jelentett be.

Erről ITT számoltunk be részletesen.

Halotthűtőt állítottak Szombathelyen – A Markusovszky kórház számára lesz biztonsági tartalék

A Markusovszky kórházhoz tartozó halotthűtőt telepítettek a Jáki úti temetőbe a város jóváhagyásával, a Vas Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

Dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky kórház orvosigazgatója kérdéseinkre válaszolva elmondta: a kórházban elhunytak elhelyezése szigorúan szabályozott protokoll szerint történik, a temetésig eltelő időszak feladatai pedig elsősorban a temetkezési vállalkozásokra hárulnak.

Fotó: Vas Népe

További részletek ITT érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában