balesetveszély

2020.12.21. 11:30

Olvasói panasz: a 87-es főúton nincs felfestve az úttest szélét jelző vonal

Az úttest szélét jelző vonal hiánya miatt nem látni, meddig tart az út a 87-esen. A Közút tájékoztatása szerint ütemezett terv szerint végzik a felfestéseket, amelyek tavasszal folytatódnak majd.

Budai Dávid

Olvasónk szerint a felfestés hiánya balesetveszélyes

Fotó: Unger Tamás

Olvasói megkeresést kaptunk, miszerint a 87-es főúton nincsen felfestve az úttest szélét jelző vonal, ami rossz látási viszonyok esetén – miután nem tudni, meddig tart az út – meglehetősen balesetveszélyes.

A probléma a sofőrök beszámolója alapján különösen a Lukácsházától az országhatárig terjedő szakaszon jelentkezik. Utánajártunk, mi az oka a felfestés hiányának. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, miszerint a jelzett szakaszon az idén a terelővonal teljes hosszban megújult, jövőre pedig (április és október között) ütemezett terv szerint folytatják a burkolatfestést, melynek részeként folyamatosan újulnak majd meg az úttest szélét jelző vonalak is a megye teljes közúthálózatán.

Olvasónk szerint a felfestés hiánya balesetveszélyes
Fotó: Unger Tamás

Azt egyébként, hogy hol milyen útburkolati jelek szükségesek, pontosan szabályozzák. A lakott területen kívüli, leg­alább hét méter széles utakon, vagy a párhuzamos közlekedésre kijelölt úttesten fel kell festeni. Emellett, az olyan kiemelt szegély és útpadka nélküli utakon, ahol az úttest széle egybeesik az útburkolat szélével, az út mellett nyílt árok van, és az átlagos napi forgalom meghaladja a 3000 járművet, szintén kötelező az úttest szélének a felfestése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában