Összegzés

2020.12.20. 20:00

Összefogás Noelért, olvasói levél, koronavírusban hunyt el egy vasi mentőápoló – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Noel segítése, adománygyűjtés, Horváth Szabolcs, Horváthné Ávár Dóra, Noel, és Noémi 20201215, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az SOS gyermekfalu szombathelyi lakásotthonában élő fiataloknak szereztünk örömet

Adventi jó cselekedeteink sorában a kőszegi SOS gyermekfalu utógondozói lakóotthonában élő fiataloknak próbáltunk örömet szerezni. Úgy érezzük, sikerült: a fiatalok konyhájába elhoztuk a 2019-es év ifjú séftehetségét, az őriszentpéteri Pajta Bisztró séfjét, Farkas Richárdot, aki háromfogásos vacsorát készített nekik. Többen a séf keze alá dolgoztak, és amíg sült a kacsacomb, párolódott a lila káposzta, Ricsi mesélt: kitartásról, akaratról, a sikerhez vezető munkáról. Az erről szóló írásunkat ITT találja!

12 nap a Covid-osztályon

78 éves olvasónk megemlítette, hogy milyen sokan támadják az egészségügyet ebben a nehéz, embertpróbáló időszakban, ezért úgy gondolta, hogy részletesen leírja, mit tapasztalt a 12 nap alatt, amíg kétoldali tüdőgyulladással és koronavírus-fertőzéssel feküdt a szombathelyi Markusovszky kórházban. Az olvasói levelet ITT olvashatja!

A vakcina jelenti a fényt a Covid-alagút végén – Széll Kálmán és Puskás Tivadar is nyilatkozott

Vas megyei szakembereket kérdeztünk a védőoltással kapcsolatban, de a járókelők véleményére is kíváncsiak voltunk. Cikkünket a témában ITT találja!

Adventi ablakok mögé néztünk

Ma már sok településen készül adventi kalendárium úgy, hogy feldíszítik az ablakokat. Három falut választottunk, amit körbejártunk. Az első ablakdíszítők között volt Vas megyében Horvátzsidány, ahol eleinte hívni kellett a résztvevőket, de mára ez a helyzet már változott. A másik két településen is nagy divat lett az ablakok díszítése. Teljes cikkünket a fotókkal ITT találja!

Polgár András Szabolcs a párjával, Zitával két éve költözött Kissomlyóra, azzal is szeretnék előmozgatni a beilleszkedésüket, hogy csatlakoztak az ablakdíszítéshez
Fotó: Unger Tamás

Tízezer forintot ér az éves munkájuk? – Visszaadták jutalmukat a dolgozók a csepregi polgármesternek

Megalázónak tartják évvégi jutalmukat a csepregi Területi Gondozási Központ dolgozói, ezért úgy döntöttek, közösen visszaadják a polgármesternek a fejenként kiutalt 10 ezer forintot – derül ki abból a levélből, amelyet Frankné Sipos Ildikó vezetőápoló tett közzé közösségi oldalán. Erről szóló cikkünket ITT olvashatja!

Két autót is felgyújtott egy ukrán vendégmunkás Sárváron

A Rendőrség megerősítette korábbi információinkat, miszerint egy ukrán állampolgárságú férfit gyanúsítanak a csütörtök hajnali gyújtogatással Sárváron. Először egy benzinkút melletti lángoló autóról érkezett bejelentés a segélyhívó telefonszámon, majd nem sokkal később egy lakótelepen parkoló kigyulladt autóhoz is riasztották a tűzoltókat, ahol a tűz egy másik járműre is átterjedt. Teljes cikkünket és a fotókat ITT találja!

Az életvidám, boldog Vas megyei kisfiúnál SMA-t diagnosztizáltak: kell a segítség

Noel sokáig úgy fejlődött, mint kortársai, azonban néhány hete egy ritka, ám napjainkban egyre többek által ismert betegséget, SMA-t diagnosztizáltak nála. A betegségből csupán egy 730 millió forintos gyógyszer nyújt teljes felépülést. A pénz összegyűjtéséhez összefogásra van szükség. A teljes cikket és a számlaszámot ITT találja!

Horváthné Ávár Dóra, Horváth Szilárd, Noémi – és a 15 hónapos Noel

Ők lettek az idei fotópályázatunk boldog győztesei

Lezárult Gyermekmosoly 2020 fotópályázatunk print szavazása, a vaol-os online szavazást követően a legszebb mosolyú Vas megyei gyermekeket kerestük a TOP30-ból. Hogy kik lehettek a nyertesek? IDE kattintva kiderül!

Furcsa baleset történt a 84-es úton

Egy Nissan haladt Sárvár irányába a 84-es úton, és a mögötte haladó teherautó vezetője szerint többször is jobbra-balra indexelt a sofőr. A teherautó vezetője később elkezdte előzni a Nissant, amikor az ismeretlen okból a teherautó oldalának ütközött. A teherautó megállt, de a Nissant vezető nő továbbhajtott. Később Sárvár-Hegyközség közelében autósok állították meg a személyautót, mivel a jármű nem csak összetört a balesetben, de defektet is kapott és kitört a kerék is, így a felnin haladt. A további részleteket ITT olvashatja!

Fotó: Horváth Istvánné

Feloldják a látogatási tilalmat az idősotthonokban karácsonykor?

Az operatív törzs felé lapunk is feltette azt a kérdést: látnak-e esélyt arra, hogy az idős- és szociális otthonokban karácsonykor feloldják a látogatási tilalmat? A szerdai tájékoztatón Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: az idősek otthonaiban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. Az ünnepek közeledtével és az idősek lelki egészségének megőrzése érdekében azonban meg fogják teremteni annak lehetőségét, hogy az idősek és a hozzátartozók kapcsolatot tarthassanak egymással ebben az időszakban. Erről részletesen ITT írunk!

Koronavírus-fertőzésben hunyt el egy körmendi mentőápoló

Fájdalmas hírt közölt a Körmendi Mentőállomás hivatalos közösségi oldalán: kedden Tóth Tamás mentőápoló elveszítette a koronavírus ellen folytatott küzdelmet. A kollégák bajtársukat gyászolták.

Szili kiütötte ellenfelét

A kőszegi Szili István nagyszerű teljesítménnyel, kiütéssel szerezte meg az IBO (International Boxing Organization) nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki övét magyar riválisa, Kis Máté ellen. Felkerestük Kőszegen a friss bajnokot, aki a mérkőzésről és a további terveiről is mesélt lapunknak, amelyekről ITT olvashat.

Megjelentek a karácsonyi időszakban Ausztriában érvényes beutazási korlátozások részletszabályai

December 19-től, azaz szombattól a Magyarországról és a környező országokból érkezők alapszabályként 10 napos karanténra számíthatnak. Az ingázók és az Ausztrián átutazók viszont továbbra is kivételt képeznek. A részleteket ITT mutatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában