A szükséges 730 millió forintnak már több mint a fele megvan

2020.12.23. 14:00

Összefogtak Zsombiért – Egymillió forintot gyűjtött a Trend Optika Csoport a kazincbarcikai kisfiú gyógykezelésére

Egymillió forintot utalunk Zsombi gyógykezelésére – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Nagyidai Zoltán, a Trend Optika Csoport tulajdonosa, aki december 21-én zárta az üzleteiben meghirdetett jótékonysági akciót.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

A Vas Népe jó cselekedeteket rejtő adventi kalendáriumán kinyílt egy újabb ablak. Médiatámogatóként lapunk és a Rádió1 Szombathely is csatlakozott a gyűjtéshez, amelynek során a cég minden eladott szemüveg után ezer forintot adott a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Zsombor gyógykezelésére.

Az egyéves fiúcska kamrai sövényhiánnyal született, öt hónaposan megműtötték, majd leépült a mozgása. Az SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyermek számára azért indult gyűjtés, mert a Spiranzara nevű kezelés fájdalmas, és négyhavonta meg kell ismételni. Ezért a család inkább a Zolgensma génterápiát választaná, de az a világ legdrágább gyógyszere, összesen 730 millió forint szükséges, ezért gyűjtenek neki országszerte.

Nagyidai Zoltán a gyűjtést felkaroló Badalik Szabolcs volt válogatott strandlabdarúgótól hallott Zsomborról, a betegségéről, a körülötte kialakult társadalmi összefogásról, és elhatározta, hogy az ügy mellé áll. December 21-éig a cégcsoport összes kijelölt üzletében zajlott az akció. Több közéleti személyiség, ismert sportoló és zenész is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Curtis, alias Széki Attila, aki szintén fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást.

– Zsombor gyógykezelését mindenki támogatta, aki nálunk az elmúlt időszakban szemüveget vásárolt. Ezt jómagam és a munkatársaim kiegészítettük, így egymillió forintot tudunk utalni a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlájára, ahol a szükséges összegnek már több mint a fele összegyűlt. Szeretnénk mások figyelmét is felhívni arra, hogy ha tudnak, segítsenek – akár pár száz forint is számít –, hogy mihamarabb összejöjjön a pénz a terápiához. A Vas Népének és a Rádió1 Szombathelynek is köszönöm a segítséget, mert az összeg hatalmas, mindenképpen médiatámogatásra van szükség ahhoz, hogy a gyűjtés sikeres legyen – fogalmazott a Trend Optika Csoport tulajdonosa.

Az országban volt már rá példa, hogy sikerült összegyűjteni a csillagászati összeget, Zente és Levente az a két szerencsés magyar kisfiú, akik a társadalmi összefogás során megkaphatták ezt a gyógy­kezelést. Nagyidai Zoltán és munkatársai bizakodnak abban, hogy a kazincbarcikai Zsomborért indított jótékonysági akció is eléri a célját.

Kiemelt képünkön: Nagyidai Zoltán és munkatársai összesen egymillió forintot utalnak át saját gyűjtésük nyomán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában