Helytörténeti kiadványok

2020.12.29. 07:00

Szokatlan módon ünnepelte születésnapját Gersekarát

Az idén volt hetven esztendeje, hogy a két, sok évszázados faluból, Gerséből és Karátföldből létrehozták a mai Gersekarátot. A jubileumra helytörténeti kiadványokat kaptak ajándékba a helybeliek – a közös ünneplésre a járványhelyzet miatt nem volt mód.

Pogács Mónika

Pintér György a két jubileumi kiadvánnyal, amelyek jól kiegészítik egymást

Fotó: VN/Pintér Panna

Az arany színű szalaggal átkötött küldeményt az önkormányzat dolgozói kézbesítették a helyieknek. A csomagban a Pásztory Istvánné polgármester ünnepi jókívánságait tartalmazó levél mellett helyet kapott a község történetét feldolgozó, frissen megjelent Kéve és oroszlán című kötet és egy, a hét évtized fejlődését bemutató, fotókkal illusztrált kiadvány is. Mindkét könyv megírása, összeállítása Pintér György nevéhez kötődik.

A helytörténet-kutató 15 éves kutatómunkája eredményeit foglalta hasznos és érdekes kötetekbe. – A helytörténet a környéken talált

kőbaltától a középkor zavaros, háborús időszakán át – azoknak az időknek a megemlítésével, amikor még I. Ulászló király is járt Gersén – egészen a legutóbbi évek számos eseményét összegyűjtve mutatja be a Vasi Hegyhát településének történetét – mondta érdeklődésünkre Pintér György a Kéve és oroszlán kötetről.

Pintér György a két jubileumi kiadvánnyal, amelyek jól kiegészítik egymást
Fotó: VN/Pintér Panna

A kötet jó kiegészítője a másik színes, képes kiadvány, amely régebbi és új fotók öszszevetésével mutatja be Gersekarát elmúlt évtizedeinek fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában