Szállást keres a szent család

2020.12.04. 13:00

Szombathelyi nyugdíjasok leleményes adventje

Nem mondott le a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Igazgyöngy nyugdíjas- klubja a vírusjárvány ellenére sem arról, hogy tagjai számára emlékezetessé tegye a Mikulás napját és az adventi készülődést. Az újszerű ajándékozást tegnap bonyolították le, és a „Szállást keres a szent család” játékot is megoldják az idén személyes találkozás nélkül.

Tersztyánszky Krisztina

20201203 nyugdíjasok ajándékot dobnak a gyöngyöshermáni városrész postaládáiba, Kajcsos Jenőné és Temesi Csabáné, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Nagyon jó közösséget alkotnak a klub tagjai, így amikor nincs járvány, minden jeles alkalmat együtt ünnepelnek. Ilyen tájban a Mikulás is el szokott látogatni hozzájuk a zarkaházi Szily-kastélyban tartott összejövetelre. Mivel erre most nincs lehetőség, az ajándékozásnak egy új módját találták ki. Kajcsos Jenőné Ili, a klubvezető mindenkinek apró, személyre szóló ajándékot készített, majd tegnap este, amikor besötétedett, egy társával együtt felkerekedtek, és valamennyi klubtag postaládájába becsempészték a meglepetést.

De nem hanyagolják el a nyugdíjasklub tagjai a közelmúltban bevezetett Szállást keres a szent család hagyományőrző játékot sem. Mivel most nem lehet nap mint nap más házhoz bekopogtatni a szent család képével, azt találták ki, hogy az adventi várakozás időszakában telefonon fogják egymásnak továbbítani a játék szövegét. Fehér Csabáné a szerepjáték forgatókönyvét 23 részre osztotta fel. A szereplők láncszerűen hívják egymást mindennap, és ki-ki a ráeső szövegrésszel folytatja az adventi ájtatosság szövegét. Így a karácsonyi ünnepre éppen a végére érnek a játéknak.

Kiemelt képünkön: Kajcsos Jenőné az ajándékkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában