Nélkülöző családoknak segítettek

2020.12.05. 07:00

Teherautónyi játékot, élelmiszert gyűjtöttek a Neumann-iskolás diákok

Hagyományos karácsony előtti jótékonysági akciójukban ez­úttal nélkülöző családoknak segítettek a Neumann-iskolás diákok. A kezdeményezés sikerét mutatja az is, hogy egy teherautóra volt szükség a dobozok elszállításához.

Tóth Kata

20201203 Neumann Iskola diákönkormányzata egy teherautónyi adományt vitt a Pálos Károly Szociális intézménynek, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Két hete hirdette meg adománygyűjtését az iskola diák­önkormányzata: jó minőségű ruhaneműt, tartós élelmiszert és játékokat vártak diáktársaiktól, hogy támogathassák a rászoruló gyerekek családjait, valamint a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatot.

E hét csütörtökig gyűltek a csomagok az aulákban kihelyezett feliratozott kartondobozokban, és egy helyi cég segítségével még aznap megoldódott a szállítás is: ebéd után nem sokkal parkolt le a 3,5 tonnás jármű a Pálos Károly Családsegítő Domonkos utcai telephelyén. A gyerekek, tanáraik és a központ munkatársai segédkeztek a kipakolásban – volt dolguk, hiszen az autó nyolc köbméteres rak­terének kétharmada megtelt az adományokkal.

Társaikat úgy is motiválták, hogy versenyt hirdettek: a legtöbb adományt gyűjtő osztály egy tortát nyer; az a három tanuló pedig, akik kiemelkedően nagy felajánlást tettek, felelés alóli felmentés kupont kapnak, tudtuk meg a diákönkormányzat képviselőitől, Bordohányi Dorinától és Taba Zsombortól.

Dorina kinőtt, használt ruháit ajánlotta fel, Zsombor plüssállatokat vitt, amelyekkel már régen nem játszanak otthon.

Azt már Kiss Szilárd, a diákönkormányzatot segítő tanár árulta el, hogy megmozdult az egész iskola, kivétel nélkül minden osztályból érkeztek csomagok.

Kiemelt képünkön: Kiss Szilárd, Bordohányi Dorina és Taba Zsombor munka közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában