Szakmai tanácsok a fotózáshoz

2021.01.20. 20:16

A Tündérszépek és a jó smink

Még nem késő jelentkezni országos szépségversenyünk, a Tündérszépek megyei fordulójára. Az online szavazás előtt minden jelentkezőt fotózásra várunk. Markó Éva sminkmestert arról kérdeztük, hogyan készüljenek az alkalomra.

Polgár Patrícia

Fotó: Horváth Balázs

Éva azt ajánlja, sminkelés előtt töröljük át bőrünket egy könnyed tonikkal, hogy felfrissüljön. Ha a tonik beivódott, bázisként következhet egy primer, ami tökéletes alapot ad a sminknek. Erre vigyük fel az arcunk tónusához leginkább passzoló alapozót.

– Fotózáshoz ne fénylő alapozót válasszunk, nem mutat jól a képen, ha csillog a bőr. A ragyogás más kérdés, nyugodtan használjunk fotózásra highlightert az arc kiemeléséhez – tanácsolja a sminkmester. A tartósságot növelhetjük a bőrszínnel megegyező kőpúder segítségével. Arcunk vonalait kiemelhetjük bronzosító használatával. Az alapsmink egyetlen precíziót igénylő része a szemöldök megrajzolása. Éva szemceruzával rajzolja meg modellje, Csuk Réka szemöldökét, ügyelve arra, hogy a színe ne üssön el nagyon a szemöldök alapszínétől, illetve a hajszíntől. Ezután következhet a szemsmink. Réka visszafogott, átmenetes szem­sminket kap. A földszínek minden szemszínhez passzolnak. A zöld szeműeknek a lilás, bordós és barnás árnyalatok valók. A kék szeműeknek a mályvás, halványlilás árnyalatok és a földszínek állnak a legjobban. A barna szeműek bármilyen színnel dolgozhatnak. A sminkes elsőként egy sötétebb árnyalatot visz fel a modell külső szemzugába, amit laza satírozó mozdulatokkal dolgoz el a szemhéj mélyítő vonalában. Egy másik ecset segítségével viszi fel a szemsmink világosabb árnyalatát, a kettőt összesatírozza. A belső szemöldökív legmagasabb pontját ugyanezzel a világos színnel emeli ki. Bár visszafogott smink elkészítésére törekszik, végül egy kis csavart belevisz: az alsó szempillasorhoz egy mélylila szemhéjpúdert applikál, amit szintén satírozóecset segítségével dolgoz el. A szemsmink dominanciáját az alsó vízvonalba felvitt szemceruzával adja meg. Tusvonalat nem húz, ám egy krémes, fekete szemceruzát felvisz a külső szemzugba, ezt elsatírozza. A tekintetet szempillaspirállal emeli ki. Réka arcának frissességét az arccsontjára felvitt pirosítóval hangsúlyozza, amiből kerül a szemének mélyítő vonalán kívül, a szemöldök alá is. Éva a sminket egy természetes árnyalatú szájfénnyel fejezi be.

A Tündérszépeknek azt tanácsolja: törekedjenek arra, hogy komfortosan érezzék magukat, és ne essenek túlzásokba. Inkább a kisugárzásukkal próbálják meg lenyűgözni a bírákat. – Ahogy mondani szoktam, a szépség mindenütt ott van, nem az ő hibája, ha nem látják meg – biztatja a versenyzőket a sminkmester.

Kiemelt képünkön: Markó Éva sminkmester és modellje, Csuk Réka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában