Szakmai tanácsok a fotózáshoz

2021.01.20. 20:16

A Tündérszépek és a jó smink

Még nem késő jelentkezni országos szépségversenyünk, a Tündérszépek megyei fordulójára. Az online szavazás előtt minden jelentkezőt fotózásra várunk. Markó Éva sminkmestert arról kérdeztük, hogyan készüljenek az alkalomra.

Polgár Patrícia

Éva azt ajánlja, sminkelés előtt töröljük át bőrünket egy könnyed tonikkal, hogy felfrissüljön. Ha a tonik beivódott, bázisként következhet egy primer, ami tökéletes alapot ad a sminknek. Erre vigyük fel az arcunk tónusához leginkább passzoló alapozót.

– Fotózáshoz ne fénylő alapozót válasszunk, nem mutat jól a képen, ha csillog a bőr. A ragyogás más kérdés, nyugodtan használjunk fotózásra highlightert az arc kiemeléséhez – tanácsolja a sminkmester. A tartósságot növelhetjük a bőrszínnel megegyező kőpúder segítségével. Arcunk vonalait kiemelhetjük bronzosító használatával. Az alapsmink egyetlen precíziót igénylő része a szemöldök megrajzolása. Éva szemceruzával rajzolja meg modellje, Csuk Réka szemöldökét, ügyelve arra, hogy a színe ne üssön el nagyon a szemöldök alapszínétől, illetve a hajszíntől. Ezután következhet a szemsmink. Réka visszafogott, átmenetes szem­sminket kap. A földszínek minden szemszínhez passzolnak. A zöld szeműeknek a lilás, bordós és barnás árnyalatok valók. A kék szeműeknek a mályvás, halványlilás árnyalatok és a földszínek állnak a legjobban. A barna szeműek bármilyen színnel dolgozhatnak. A sminkes elsőként egy sötétebb árnyalatot visz fel a modell külső szemzugába, amit laza satírozó mozdulatokkal dolgoz el a szemhéj mélyítő vonalában. Egy másik ecset segítségével viszi fel a szemsmink világosabb árnyalatát, a kettőt összesatírozza. A belső szemöldökív legmagasabb pontját ugyanezzel a világos színnel emeli ki. Bár visszafogott smink elkészítésére törekszik, végül egy kis csavart belevisz: az alsó szempillasorhoz egy mélylila szemhéjpúdert applikál, amit szintén satírozóecset segítségével dolgoz el. A szemsmink dominanciáját az alsó vízvonalba felvitt szemceruzával adja meg. Tusvonalat nem húz, ám egy krémes, fekete szemceruzát felvisz a külső szemzugba, ezt elsatírozza. A tekintetet szempillaspirállal emeli ki. Réka arcának frissességét az arccsontjára felvitt pirosítóval hangsúlyozza, amiből kerül a szemének mélyítő vonalán kívül, a szemöldök alá is. Éva a sminket egy természetes árnyalatú szájfénnyel fejezi be.

A Tündérszépeknek azt tanácsolja: törekedjenek arra, hogy komfortosan érezzék magukat, és ne essenek túlzásokba. Inkább a kisugárzásukkal próbálják meg lenyűgözni a bírákat. – Ahogy mondani szoktam, a szépség mindenütt ott van, nem az ő hibája, ha nem látják meg – biztatja a versenyzőket a sminkmester.

Kiemelt képünkön: Markó Éva sminkmester és modellje, Csuk Réka

Ezek is érdekelhetik