Létezik olyan engedélyezett vakcina, amellyel a kismamákat is be lehet oltani?

Online sajtótájékoztatóján válaszolt lapunk kérdésére az Operatív Törzs. Egyelőre nincs olyan vakcina a piacon, amellyel a kismamákat lehetne oltani.

VN

Budapest, 2020. május 7. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én. MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Létezik-e olyan engedélyezett vakcina, amellyel a kismamákat is be lehet oltani? – erre voltunk kíváncsiak. – Pillanatnyilag nincs tudomásunk ilyenről. Egyszerűen azért, mert a vakcinák kifejlesztése és engedélyezése során különböző csoportokat céloznak meg a vakcinafejlesztők, -gyártók. A várandós kismamák csoportját még nem vizsgálták. Lehet, hogy a már engedélyezett vakcinák a további klinikai vizsgálat során alkalmasnak bizonyulnak majd a várandósok oltására is, mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatójáról ITT írunk részletesen. Müller Cecilia elmondta azt is, hogy továbbra is indokolt fenntartani a korlátozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában