tűzeset

2021.02.09. 07:00

Gyorsan rendbe hozták a leégett tetőt Tanakajdon

Elektromos zárlat miatt égett le pénteken félig egy ház teteje, a településen élők azonban összefogtak és rekordgyorsasággal újjáépítették, így a ház újból lakható.

Budai Dávid

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A szomszédok és falubeliek összefogásának köszönhetően már a hétvégén megjavították a megsérült tetőt a Fő utcában, így a ház újra lakható. Pedig nem kis munkáról volt szó, hiszen nemcsak a cserepeket, de a tetőfákat, gerendákat is cserélni kellett – tudtuk meg Görcz Gyula Csaba polgármestertől.

A település vezetője elárulta azt is: a szerencsétlenül járt lakó az önkormányzat anyagi segítségére is számíthat. Telefonon elértük a házban élő Tóth Józsefet, akitől megtudtuk, a tüzet elektromos zárlat okozta, a lángok éjjel fél tizenkettőkor csaptak föl a padlástérben. A füstöt a szomszéd vette észre, de ekkor már hallani lehetett, ahogyan a hőtől pattognak a cserepek. Józsefnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a házból két gázpalackot is kivitt.

A tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték az oltást, így szerencsére nem történt nagyobb baj. A kiérkező szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók három vízsugárral már gyorsan megfékezték a lángokat. Aztán megbontották a tetőszerkezetet, valamint hőkamerával is átvizsgálták a házat.

Kiemelt képünkön: Éjjel ütött ki a tűz a Fő utcai családi házban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában