Szelektíven is eldobhatjuk

2021.02.24. 09:00

Hat helyszínen alakítanak ki hulladékgyűjtő szigeteket

Fel kellett számolni a korábbi szelektívhulladék-gyűjtő szigeteket, mert a figyelmeztetések ellenére sokan oda nem illő hulladékot is elhelyeztek.

Markó Petra

Fotó: VN-Archív/JT

Most az a döntés született, hogy a város hat pontján újra visszaállítják őket, ahol térfigyelő kamerák lesznek, és rendeletben szabályozzák az illegális és szabálytalan hulladékelhelyezés büntetési tételeit. Komoly pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik továbbra sem megfelelő módon használják ezeket a szigeteket – szögezte le Bebes István polgármester, aki egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a lakosság fokozott együttműködését kérik. Új típusú edényeket helyeznek ki, amelyeket kéthetente ürítenek.

A tervek szerint ezen a hat helyen lesz hulladékgyűjtő sziget: a Molnár Lajos utcában a várkert bejáratánál, a Bástya utcában a bolt parkolójának nyugati oldalán, a Bartók-lakótelepen a játszótér keleti oldala mellett, az Ady utcában, a Dózsa György utca 24-nél és a Rákóczi utcában a presszó melletti parkolónál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában