Várható-e leépítés?

2021.02.01. 20:17

Horváth Zoltán, az új igazgató nem lép ki az LMP-ből és nem tervez elbocsátásokat

Február 1-jétől Horváth Zoltán, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója irányítja a Szombathelyi Médiaközpont Nkft-t. Hétfőn reggel meg is tartotta első értekezletét.

Merklin Tímea

Fotó: Cseh Gábor

– Tájékoztattam a kollégákat a kinevezésemről, és arról, ami a közgyűlési anyagban található: várható a két intézmény összevonása – mondta Horváth Zoltán. Kérdésünkre – igaz-e, hogy tíz embert el kell küldeni – azt válaszolta: nincs szó elbocsátásokról, keretszám sincs, semmi nincs eldöntve. Bár a járványügyi helyzetben az önkormányzati támogatások csökkennek, és ez érinti a Médiaközpontot is, még nem látszik az intézmény költségvetése. Most nézik át a szerződéseket, és keresik a lehetőségeket. Horváth Zoltántól azt is megkérdeztük: kilép-e az LMP-ből. Azt felelte: nincs választott tisztsége, és nem szándékozik kilépni.

Kíváncsiak voltunk, olvasóink mit gondolnak arról, hogy a volt LMP-s politikus – korábban önkormányzati képviselő volt, jelenleg nem politizál aktívan a párt tagjaként – felügyelheti a jövőben a „független” önkormányzati televíziót és újságot. Akadnak (11 százalék), akik szerint legalább a látszatra adhatnának. Sokak szerint (34 százalék) ez egyáltalán nincs rendjén így, a legtöbben pedig (54 százalék) arra voksoltak a vaol.hu szavazásán, hogy nem érdekli őket, nem olvassák és nem nézik az önkormányzati újságot és televíziót.

Kiemelt képünkön: Médiaközpont – még a Géfin utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában