előbbi nyitás

2021.02.24. 07:00

Korábban nyit az alsószölnöki határátkelő – A hajnali tumultust így lehetett megszüntetni

Hétfőtől két órával korábban, már reggel öt órakor kinyit a határátkelő V. Németh Zsoltnak Szijjártó Péter külügyminiszterrel történt egyeztetése nyomán.

Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

– Az osztrák szigorítások elrendelése óta a kollégáimmal folyamatosan elemeztük a térségben kialakult helyzetet, és azt láttuk, hogy a kora reggeli órákban alakulnak ki hosszú sorok – mondta el kommentárjában V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki megelőzően kiment az átkelőhöz személyesen is, hogy a saját szemével lássa a helyzetet. – A hajnali tumultust úgy lehetett feloldani, ha ez az alsószölnöki határátkelő előbb kinyit, nem hétkor, hanem már öt órakor. Múlt hétfőn egyeztettem erről a külügyminiszterrel, aki kérte ezt dr. Pintér Sándor belügyminisztertől, és e hét elejétől elrendelték a határátkelő korábbi nyitását.

Kapcsolódó cikkek

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/v-nemeth-zsolt-orszaggyulesi-kepviselo-szemelyesen-gyozodott-meg-a-rabafuzesi-hataratkelo-helyzeterol-4664275/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szervezetten-megy-a-teszteles-a-hataron-akar-masfel-oras-a-varakozas-4685500/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában