egységesebb a városkép

2021.02.04. 07:00

Tizenhárom új utasvárót telepítettek Vépen

Tizenhárom új, egységes utasvárót telepítettek a városban. Indokolt volt a csere, elsősorban a korábbi buszvárók elavultsága miatt.

Tóth Kata

buszmegálló illusztráció 20210202 Vép Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Négy utasváró pavilon került a Rákóczi utcába, kettő a Táncsics, kettő a Petőfi, kettő a Kolozsvári utcába és három a Szent Imre utcába: a megjelölt helyszíneken van, ahol az oldalról zárt, máshol az oldalfal nélküli, keskenyített változattal találkozik az utazóközönség.

A pavilonokban ülőhelyek szolgálják a kényelmet, és korszerű, megvilágított reklámtáblákat is láthat majd, aki a buszra vár. Az utasvárókkal összességében komfortosabb lett a várakozás és egységesebb a városkép.

Határozott időtartamra, 15 évre szerződött a város a közterületi reklámpiacon működő céggel, tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől. Az utasvárók és az azokban kihelyezett reklámeszközök ez idő alatt a cég kizárólagos tulajdonában maradnak, a telepítés, a tisztítás, a karbantartás, valamint az üzemeltetés is őket terheli.

A cég mintegy ellentételezésként kihelyezheti azokra a citylight plakátjait. A vépi önkormányzat pedig szavatosságot vállal, hogy a szerződés hatálya alatt gondoskodik arról, hogy az utasvárók, valamint a citylight vitrinek és berendezések, reklámanyagok láthatóságát megőrzi.

A szerződésben a felek arra is kötelezték magukat, hogy annak lejárata előtt legalább hat hónappal tárgyalnak a szerződés további tízéves meghosszabbításáról. Kovács Péter elmondta még: igényes, jó munkát végzett a kivitelező, határidőre elkészültek a buszvárók, a szükséges tereprendezés egyes helyeken rövidesen megvalósul még. A sportpályánál a régi szerkezetet is meghagyták. Az átalakítás után kerékpár­tárolóként hasznosul majd. BTK

Kiemelt képünkön: Határidőre elkészültek – kettő a Szent Imre utcai buszvárók közül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában