Rövid sajtótájékoztató után számos kérdés

2021.02.18. 15:59

Több mint 2 milliárdból újították fel, mégis penészesedik a Vásárcsarnok

Aerobiológusi mérés és a penész eltávolítása után fertőtlenítik és újrafestik a Vásárcsarnok már felújított épületét – jelentette be csütörtök reggel sajtótájékoztatón Horváth Attila alpolgármester.

VN

20210218, Penészednek a firresn átadott Piac falai, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe2

Fotó: Cseh Gábor

Mint ismeretes, a Vásárcsarnok felújítását még az előző városvezetés alapozta meg. A műszaki tartalom csökkentése mellett a második közbeszerzési eljárás lett sikeres 2019 augusztusában. A megvalósításhoz szükséges 359 millió forintot az uniós támogatás mellé már az újonnan felállt közgyűlés biztosította, ahogy a kivitelezési szerződést is a baloldali városvezetés kötötte meg 2020 márciusában. A projektnyitó alkalmából május közepén kaptunk tájékoztatót a városháza kommunikációs vezetőjétől, e szerint „a beruházás tartalmazza a nyílászárók cseréjét, valamint a felülvilágítók felújítását az árnyékolás és szellőztethetőség megoldásával egybekötve.” Egyéb részleteket nem közöltek.

 

Horváth Attila alpolgármester szerint a penészesedés a csökkentett műszaki tartalom eredménye, hosszú távú megoldást a szellőztetőrendszer kiépítése jelent. Felmerül a kérdés: sejtették-e már akkor, hogy ebből probléma lehet, tudták- e, hogy mire költik a szombathelyi adófizetők forintjait, illetve hogy történhetett meg a műszaki átvétel.

Egy biztos: a piaci árusok egyre türelmetlenebbek. Van, aki szerint nem kellene spórolni a fűtésen, más azt mondja: túl korán költöztek be, nem szellőzött ki az épület. Van, aki azt sem érti: miért kell ennek ekkora nyilvánosságot adni, majd így fogalmazott: megint üljünk otthon egy hónapig és várjuk, hogy újra megnyitahassunk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában