Tornacsarnok és szaktantermek

2021.02.27. 11:30

Több mint 940 millió forintból bővül és részben megújul a győrvári iskola

Új tornacsarnok épül, bővül és részlegesen megújul a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola épülete egy több mint 940 millió forintos pályázat révén, hazai és uniós forrásból.

Vas Népe

20210225 Győrvár Polgár Antalné, a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola igazgatója mutatja meg az iskolafelújítási munkálatokat. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Az EFOP-program Iskola 2020 köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése felhívásán mintegy 549 millió forint támogatást nyert el 2017-ben a Szombathelyi Tankerületi Központ pályázata. A kormány a költségvetésből 396,4 millió forint többlet­támogatást ítélt meg, így a projekt teljes költségvetése 945,3 millió forint.

Az intézmény új A típusú (15×30 méteres), öltözőkkel, szertárral, orvosi helyiséggel ellátott tornacsarnoka összesen 762 négyzetméter alapterületen épül fel. Az iskolát két tanteremmel, egy fejlesztőszobával, az első emeleten egy csoportszobával, egy 120 négyzetméteres természettudományos szaktanteremmel, várakozóval, vegyszerraktárral, előkészítővel, a 2. emeleten egy tanteremmel, egy szertárral, egy 75 négyzetméteres művészeti szaktanteremmel bő­vítik.

Mindhárom szinten akadálymentesítik a fiú- és lánymosdókat. Emellett a régi is­kolaépületet is részlegesen felújítják ez év november 29-i határidővel. Az építési beruházás mellett csaknem 26,6 millió forintból eszközbeszerzés valósul meg.

Polgár Antalné igazgatótól megtudtuk: tavaly decemberben kezdte a munkát a kivitelező. A tornacsarnok alapozásával végeztek, zajlik a vasbeton szerkezet építése. A régi iskolaépület bővítésével is haladnak: az alapozás után a falazás szakaszába értek a munkák.

– Én is ebbe az iskolába jártam. Örök álmunk volt, hogy legyen tornaterem, ez most megvalósul. A parkosított, nyugodt környezetben lévő mostani épületünket 1973-ban adták át. Kinőttük, és modernebb körülményeket szerettünk volna, időszerű volt a bővítés. A nyolc évfolyamon százötven gyermek jár az iskolába, az ő és az iskolában dolgozók feltételei is javulnak.

Kiemelt képünkön: Polgár Antalné igazgató azt mondja, nagy álmuk volt a tornacsarnok, ez most megvalósul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában