Kékfény

2021.02.18. 07:49

Vádemelési javaslat a Sorkifaludnál halált okozó közúti baleset ügyében

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Horváth Balázs

Közlekedési baleset történt 2020. július 24-én, a 8703-as számú úton, Nemeskolta és Sorkifalud között. Egy 21 éves férfi egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Vasszécseny felől Nemeskolta irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy neki jobbról érkező személygépkocsival. A baleset során a személygépkocsiban utazó ötéves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök az eljárás során a helyszíni szemle adatai, az igazságügyi szakértői vélemények beszerzése és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a 21 éves férfit halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/traktor-es-szemelyauto-karambolozott-sorkifaludnal-4149059/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában