Tanácsadás

2021.03.10. 11:00

A nőket segítő iroda működik Felsőpulyán

Burgenlandban számos szervezet segíti tanácsadással a nőket, legyen szó családon belüli bántalmazásról, munkaerőpiaci képzésekről, vagy egészségmegőrzésről. A Frauenberatungsstelle Oberpullendorf, a Felsőpulyai Női Tanácsadó Iroda a koronavírus-járvány alatt is segíti a hozzá fordulókat – adja hírül az ORF magyar nyelvű oldala.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Felsőpulyai Női Tanácsadó Iroda abból a célból jött létre, hogy megbízható támaszt nyújtson a nehéz helyzetbe került hölgyeknek. Az iroda szakértői felülvizsgálják, hogy mik az adott személy képességei, erősségei és erre alapozva látják el tanácsokkal a válaszút elé került ügyfeleket. Passoni Ester, a szervezet projektfelelőse elmondta: – A nemek közötti egyenlőtlenségek továbbra is fennállnak. Különösen szembetűnő ez a munkaerőpiacon. Burgenland viszont jó példát mutat ezen a területen, mivel az állami alkalmazottaknak több mint 45 százaléka nő, az osztályvezetők esetében a nők aránya pedig meghaladja a 71 százalékot. Viszont a gyermekneveléssel kapcsolatos feladatokat és a családtagok ápolását nagyrészt továbbra is a nők végzik, illetve túlnyomó többségük részmunkaidőben dolgozik.

Az iroda nőknek, lányoknak és családoknak nyújt segítséget konfliktushelyzetek feldolgozásában, munkahelyi, vagy betegség folytán kialakult krízisszituációkban. Pszichoszociális szolgálat, szülői tanácsadás, gyászfeldolgozás, terhességi tanácsadás, továbbképzés, munkaerőpiaci és pénzügyi tanácsadás, pályaorientáció is szerepel az iroda szolgáltatásai között.

A tanácsadások ingyenesek és minden érdeklődő nő számára elérhetők. Jelenleg az ügyfelek fogadása a járvány­ügyi előírások maximális betartásával történik, a jelenléti előadásokat pedig online szemináriumokkal helyettesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában