Nőnap

2021.03.08. 17:30

Egyre több nő választja a katonai pályát – A celli Buzás Vivient kérdeztük a motivációiról

A celldömölki Buzás Vivien (18) önkéntes területvédelmi tartalékos katonaként a budapesti Szent László Kórházban dolgozik két hónapja, a főportán méri a belépők testhőmérsékletét.

Merklin Tímea

Buzás Vivien a munkahelyteremtő programban lett katona

Fotó: VN

Tavaly nyáron lépett be a Magyar Honvédség munkahelyteremtő programjában a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerbe – 2020.július 1-én csatlakozott az első szombathelyi csoporthoz –, mert szerette volna kipróbálni magát benne. Az MH 6.

Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljnál teljesít szolgálatot. Először két hétre kapott behívást a budapesti Szent László Kórházba, aztán kérte a hosszabbítást egy szombathelyi lánnyal, Bánfalvi Martinával (24) együtt, aki ugyan egy másik budapesti kórházban dolgozik, de együtt laknak, szobatársak. Addig maradnak, ameddig a járványhelyzet tart. Megkapta már a Pfizer védőoltás első részét, a másodikat március 16-án kapja. Szeret segíteni, sportolóként is vonzó volt számára a katonaság.

Buzás Vivien a munkahelyteremtő programban lett katona
Fotó: VN

Otthon, Celldömölkön kézilabdázik, az NB II.-es csapatban játszik, amely felnőtt kategóriában ott van a Vas megyei legjobb öt között.

Beállós a csapatban, az az ember, aki helyzeteket teremt az átlövőnek, helyet csinál, hogy gólt dobhassanak. A katonai pályát hosszú távon képzeli el, szeretne szerződéses jogviszonyba lépni, a vegyvédelem, a mentesítés érdekli. Az alapkiképzésen már belekóstolt a szakterületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában