Több mint 200 millió forintot osztanak szét

2021.03.03. 11:30

Eszközfejlesztésre írtak ki ismét pályázatot

A központi költségvetés idén már negyedik alkalommal biztosít támogatást az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére. A rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Vas Népe

20200626 Csepregi Önkéntes tűzoltók gyakorlatot tartottak, az újonnan kapott eszközet megtanulták használni. Csepreg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Tovább folytatódhat az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztése, mivel az elmúlt három év után, 2021-ben is eszközfejlesztési támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Az előző években ezzel a lehetőséggel minden érintett szervezet élt. A tűzoltóságok által megpályázható legmagasabb pályázati összeg szervezetenként 4,5 millió forint. Pályázni a BM OKF által beszerzett tűzoltó védő- és technikai eszközre, EDR rádiókra, illetve pénzbeli támogatásra, azaz egyéb beszerzésekre, gépjárműfecskendő vagy tűzoltó-technikai eszköz felújítására, javítására fordítható költségre lehet. A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak március 29-éig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltó-parancsnoksághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatokat – pénzbeli támogatás esetén – legkésőbb május 12-ig elbírálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában