Eljárás

2021.03.19. 15:30

Bűnhődhet a labdarúgó, aki a perenyei focipályán kiállítása után ütötte meg a játékvezetőt

Két ügyet bírált el büntetővégzés keretében a Járásbíróság, mindkét esetben pénzbüntetést szabott ki a vádlottakkal szemben.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint az egyik ügyben garázdaság bűntette miatt 300.000 forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság azzal a férfival szemben, aki 2020 októberében a perenyei futballpályán -körülbelül 40 néző előtt megtartott Perenye SE-Vassurány SE megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzésen, miután a játékvezető a vádlottat sértő reklamációja után a 90. percben piros lappal kiállította – egyszer, ököllel állon ütötte játékvezetőt, majd a játéktér elhagyása közben is szidalmazta. Ennek eredményeként a játéktérre a nézők is befutottak, így a mérkőzést a játékvezető azonnal beszüntette.

A másik esetben egy kft. telephelyén elkövetett garázdaság vétsége miatt 100.000 forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság a terhelttel szemben. A tényállás szerint a vádlott 2020 novemberében -előzetes szóváltást követően- többször meglökte a széken ülő tanút, majd ráfogott a nyakára és felrántotta, miközben trágár módon fenyegette. A tanú mindezek következében az ajtónak tántorodott.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása mindkettő esetben alkalmas volt arra, hogy másokban -így a mérkőzésen résztvevőkben, valamint a telephelyen jelen lévő dolgozókban- megbotránkozást, riadalmat keltsen. A pénzbüntetéseket meg nem fizetésük esetén mindkettő vádlottal szemben szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A végzések jogerősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában