Szavazás

2021.03.30. 07:00

Hárs, kőris vagy juhar? – Válasszunk lombos fát Kőszeg főterére!

Kislevelű hárs, magyar kőris vagy korai juhar kerüljön a főtéri szökőkút helyére? Vasárnap indított Facebook-szavazást a város önkormányzata, amelyet már most nagy érdeklődés kísér.

Vas Népe

Faültetés szavazás,Básthy Béla polgármester, Takácsné Varga Ágnes, Kőszeg, 20210329, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A kőszegi Fő téren az önkormányzat megszüntet egy szökőkutat, a helyére a tér arculatát is meghatározó lombos fa ültetését tervezik.

– A szökőkút üzemeltetésével régóta voltak problémák, s költséges lenne a felújítása. A helyére tervezett terebélyes lombkoronát növesztő fa árnyékot ad majd, és jól hat a tér mikroklímájára is. Helyi és Kőszegen kívüli kertészeti szakemberek véleményét is kérdeztük, akik három fafajt javasolnak – kislevelű hárs, magyar kőris és korai juhar –, ezek közül Facebook-szavazással választhatnak a kőszegiek – mondta Básthy Béla polgármester.

Április 8-án délben zárják le a szavazást, addig a fajokat bemutató képek mellett bárki leadhatja voksát az interneten. A fát a tervek szerint április 22-én, a Föld napján ültetik el. A koronavírus-járvány elleni küzdelemben Kőszeg ezzel a főtéri faültetéssel is jelét adja élni akarásának és annak, milyen fontosnak véli az ember és a természet közötti harmónia fenntartását.

Kiemelt képünkön: Básthy Béla polgármester és Takácsné Varga Ágnes önkormányzati képviselő a szökőkútnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában