Jövő héten elkezdődhet a tömeges oltás a városi oltópontokon

Dr. Nemény András polgármester a Facebookon beszélt arról, hogy jövő héttől elindulhat a tömeges oltás a városi oltópontokon.

Vas Népe

Debrecen, 2021. február 6. Csiszár András figyeli, ahogy feleségének beadják a Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltás első adagját a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kialakított oltópontján 2021. február 6-án. A regisztrált legidősebbeket háziorvosuk értesíti az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is. Hétvégéig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált, idős személy kaphat védőoltást, és minden háziorvosi körzetből hat-hat, szintén regisztrált, idős embert kórházi oltópontokon oltanak be. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Múlt héten jelentette be a polgármester, hogy az önkormányzat tervei között szerepel saját, szombathelyi oltópontok létrehozása, hogy a háziorvosokat tehermentesítsék. Négy oltóhelyen 17 oltópontra tettek javaslatot a minisztériumban. Szerdán este arról beszélt, kijelölhet oltóhelyeket az önkormányzat: így, ha ezek elkezdenek működni, a háziorvosok az eddigi 15 helyett egy-egy oltóponton mintegy ötven embert beolthatnak. Mint mondta, együttműködve a kormányhivatallal megtörténtek a bejárások, kiválasztották az alkalmas helyszíneket: a Képtár, a Savaria mozi és a volt Éva-malom épületét. A Képtárban és a moziban öt, az Éva-malomban négy oltóponttal terveznek. Az Egészségügyi Alapellátónál további két oltópont lenne, és a diszpécserszolgálatot is ott látnák el. Az oltóhelyekre érkezőknek a Képtár és az Éva-malom környékén 85; a mozinál, a Kőszegi utca 17. szám alatt 36 parkolóhelyet jelölnek ki.

Az adminisztráció és a regisztráció feladatát 85 önkormányzati munkatárs látja el – pénteken már telefonálhatnak is. További hatvan kulturális munkatárs a helyszínen segít a regisztrációban. Ha minden a tervek szerint megy, az első oltóhely öt oltóponttal a Képtárban jövő kedden elkezdheti a működését.

A polgármester arról is beszélt: jelenleg 362 aktív igazolt fertőzött van Szombathelyen, több mint a múlt héten. A Markusovszky-kórházban 117 koronavírusos beteget ápolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában