Rang és motiváció a támogatás

2021.03.25. 10:38

Két Vas megyei hallgató kap MNB Kiválósági Ösztöndíjat a győri egyetemen

Öt esztendő alatt hatvanan nyerték el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Kiválósági Ösztöndíját a győri Széchenyi István Egyetemen. Ebben a tanévben két Vas megyei hallgatónak is odaítélték a támogatást, amely segítséget, rangot és pluszmotivációt jelent a tehetséges fiataloknak.

vaol.hu

Fotó: Széchenyi István Egyetem

A győri egyetem arról tájékoztatta lapunkat, hogy oklevéllel és egyedi érmével ellátott Kiválósági Ösztöndíj forgalmi sorral ismerte el az MNB a Széchenyi István Egyetem aktív részvételét a Kiválósági Ösztöndíjprogramban nemrégiben. Levelében dr. Matolcsy György jegybankelnök kifejtette: az MNB – társadalmi felelősségvállalási stratégiájának keretében – vezető szerepet kíván betölteni a hazai közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításában.

„Célunk megvalósítása érdekében hoztuk létre az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogramját az MNB tevékenységéhez kapcsolódó alap- és mesterképzési szakos hallgatók támogatására. Az ösztöndíj odaítélésével a kiemelkedő tanulmányi, közösségi és tudományos munkát ismerjük el. A díj alapítása óta eltelt több mint öt esztendőben örömmel láttam, hogy évről évre nő az ösztöndíjas hallgatók létszáma, mely bizonyítja programunk sikerességét, ugyanakkor a felsőoktatási intézmények elkötelezettségét is a közös munkában” – hangsúlyozta dr. Matolcsy György.

A 10 hónapra szóló ösztöndíj havi összege 40 ezer forint. A 2016/2017-es tanév óta csaknem 2400-an kaptak ilyen támogatást az országban, amit a győri Széchenyi István Egyetemen – ahol mintegy ezer Vas megyei hallgató tanul – összesen hatvanan nyertek el.

Ebben a tanévben támogatásban részesült a körmendi, harmadéves gazdálkodás és menedzsment szakos Bedők Evelin is, aki tavaly nemzetközi versenyen, az Európai Számviteli Héten képviselte a Széchenyi-egyetemet. „Nagy öröm, hogy megkaptam az ösztöndíjat, aminek révén úgy érzem, megtérül az a sok energia, amit befektettem a tanulásba, a felkészülésbe” – jegyezte meg. Rajta kívül még egy Vas megyei hallgatónak ítélték oda az ösztöndíjat 2020/2021-ben, a jáki Csidei Márknak.

Kiemelt képen: A körmendi Bedők Evelin is elnyerte az ösztöndíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában