felújítás

2021.03.23. 07:00

Komfortosabb lett az egyik Vas megyei városi múzeum

Klímaberendezéssel látták el március első felében a szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Gyűjtemény épületének valamennyi szintjét.

Tersztyánszky Krisztina

20210318 Szentgotthárd önkormányzati beruházások, múzeum klimatizálása, tájház Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Huszár Gábor polgármester

Fotó: Szendi Péter

Korábban csak áprilistól októberig volt látogatható a gyűjtemény, az elmúlt években azonban már egész évben várja az érdeklődőket. A több mint százéves épület közönséghasználati terei nyáron nehezen hűthetőek, bizonyos részei télen nehezen fűthetőek. A város a Kubinyi Ágoston program szakmai támogatása keretében tavaly pályázott a múzeum hűtő-fűtő klímarendszerének kialakítására.

Az elnyert 3,5 millió forintból hét különböző teljesítményű fali osztott klímaberendezést telepítettek az épületbe. Így a tárlatlátogatások, múzeumpedagógiai foglalkozások, múzeumi rendezvények és szabadidős programok is ideálisabb környezetbe kerültek. A klimatizálással megoldódott a levegő páratartalmának normalizása is, ami elengedhetetlen a kiállított tárgyak védelme érdekében.

Kiemelt képünkön: Horváth Tiborné intézményvezető és Huszár Gábor polgármester az egyik új klímaberendezés előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában