Az Országgyűlésben is téma volt

2021.03.16. 20:59

Orbán Viktor kérte: segítsenek a szombathelyi háziorvosoknak, hogy be tudják adni az oltásokat

Az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában a szombathelyi háziorvosok kéréséről is szó esett. Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a szombathelyi közigazgatás vezetőjét, hogy segítsenek a háziorvosoknak, hogy be tudják adni az oltásokat.

VN, MTI

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő (MSZP) arról érdeklődött, hogy a kormány miért nem segít a szombathelyi háziorvosoknak az oltásban. A miniszterelnök szerint nem lehet politikát csinálni a járványkezelésből, az ellenzéki vezetésű Szombathelyen mégsem segítenek az oltópontok felállításában – mondta a képviselő a távirati iroda beszámolója szerint.

Orbán Viktor válaszában arra kérte az ellenzéket, hogy állítsa le az oltásellenes kampányt. Felelőtlenség arra felszólítani az embereket, hogy a kínai vagy az orosz vakcinát ne vegyék fel – vélte. Hozzátette: már félmillió embert beoltottak ezekkel, és ha nem tették volna, közülük többen már meg is halhattak volna.

Közölte: több mint ötezer háziorvosi, 629 kórházi és 140 szakrendelői oltópont van, összesen 5774. Nem oltópontból nincs elég, hanem vakcinából, de ha lesz elég oltóanyag, az oltópontok számát is tudják növelni – magyarázta. Orbán Viktor hangsúlyozta azt is: minden vakcina jobb, mint belehalni a járványba.

Arra kérte a közigazgatás szombathelyi vezetőjét, hogy segítsenek a háziorvosoknak, hogy be tudják adni az oltásokat – mondta.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-polgarmester-tovabbra-is-szeretne-megnyitni-az-onkormanyzati-oltopontokat-4757869/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában