gratulálunk!

2021.03.12. 14:00

Szívós, precíz, alázatos – Tóth Kata az idei nívódíjas

A koronavírusjárvány miatt már másodszor fordult elő, hogy nem ünnepelhettük közösen azt a kollégát, aki munkatársaink titkos szavazatai alapján megkapta az idei nívódíjat.

Lőrincz-Farkas Eszter

Nívódíj Tóth Kata, Lőrincz-Farkas Eszter, 20210312, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

De meg akartuk adni a módját! Tóth Kata csütörtökön este kislányával, Borival jött a szerkesztőségbe, mert úgy tudta, hogy egy fontos interjút kell elkészítenie. Meglepetésére azonban a vendég nem érkezett meg, kivételesen dolgozni sem kellett az irodában, csak átvennie az elismerést.

- Nem hiszem el. Komolyan? Köszönöm – mondta Kata szerényen, megilletődve a megérdemelt díjjal a kezében.

Tóth Kata 2015-ben korrektorként kezdett a Vas Népénél, ám hamar kiderült, hogy írni is tud. Megvan benne az a kitartás, szakma iránti alázat, terhelhetőség, amely egy napilapos újságírónál elengedhetetlen. A precízség, kreativitás és pontosság pedig Kata legfőbb ismérve. Remek témaötleteinek, megbízhatóságának, szívósságának és kitartásának pedig már a második nívódíját köszönheti. Talán az egyik legnagyobb elismerés, ha kollégái így vélekednek az emberről.

Bár a koronavírus-járvány idén ismét elvette a közös ünneplés lehetőségét, Katának most mégis adott valamit. Örömében első osztályos kislánya is osztozhatott, aki büszkén olvasta fel a díjra írt betűket. – Nívódíj! – mondta ki hangosan Bori, akit annyira megihletett az elismerés, hogy otthon még papírból rajzolt és vágott ki anyukájának díjakat. Lehet ehhez még valamit hozzátenni? Talán csak annyit: Gratulálunk, Kata!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában