Bizakodás

2021.03.30. 07:00

Túlélte a parkerdei meglőtt macska a golyóeltávolító műtétet

Így a fejéből kikerült a lövedék, s bizonyítékként használható. Gazdája, T. Alexandra bizakodik, hogy kedvence még sokáig vele maradhat.

Merklin Tímea

Az állat agya és szeme között megállt lövedék eltávolítása bonyolult, kétórás műtét volt. Dr. Varjú Gábor szombaton sikeresen megoperálta a szombathelyi állatkórházban, így Mogyoró talán életben marad. A gyógy­kezelésére eddig több mint 130 ezer forintot költött a gazdája.

Az anyagi veszteség mellett a lélektani kár is óriási, hiszen Mogyoró Alexandra más háziállatai között a három gondozott, szabadon járó, de a házban bent alvó macska egyike, nagyon szeretik. Emellett a morális kár is felbecsülhetetlen: aggódnak a parkerdő lakói, féltik az állataikat, tudva, hogy van valaki, aki csak úgy rálő egy macskára.

A Mogyoró fejéből kikerült lövedék bizonyíték, nemcsak arra lehet következtetni belőle, hogy milyen típusú, hanem arra is, hogy melyik fegyverből lőtték ki.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkezett-a-rendorseg-valasza-a-szombathelyen-fegyverrel-fejbe-lott-hazi-cica-ugyeben-4783075/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szant-szandekkal-fejbe-lottek-egy-hazi-cicat-szombathelyen-4777102/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában