Bizakodás

2021.03.30. 07:00

Túlélte a parkerdei meglőtt macska a golyóeltávolító műtétet

Így a fejéből kikerült a lövedék, s bizonyítékként használható. Gazdája, T. Alexandra bizakodik, hogy kedvence még sokáig vele maradhat.

Merklin Tímea

Fotó: Cseh Gábor

Az állat agya és szeme között megállt lövedék eltávolítása bonyolult, kétórás műtét volt. Dr. Varjú Gábor szombaton sikeresen megoperálta a szombathelyi állatkórházban, így Mogyoró talán életben marad. A gyógy­kezelésére eddig több mint 130 ezer forintot költött a gazdája.

Az anyagi veszteség mellett a lélektani kár is óriási, hiszen Mogyoró Alexandra más háziállatai között a három gondozott, szabadon járó, de a házban bent alvó macska egyike, nagyon szeretik. Emellett a morális kár is felbecsülhetetlen: aggódnak a parkerdő lakói, féltik az állataikat, tudva, hogy van valaki, aki csak úgy rálő egy macskára.

A Mogyoró fejéből kikerült lövedék bizonyíték, nemcsak arra lehet következtetni belőle, hogy milyen típusú, hanem arra is, hogy melyik fegyverből lőtték ki.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkezett-a-rendorseg-valasza-a-szombathelyen-fegyverrel-fejbe-lott-hazi-cica-ugyeben-4783075/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szant-szandekkal-fejbe-lottek-egy-hazi-cicat-szombathelyen-4777102/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában