díjak

2021.03.15. 16:08

Vasiak a kitüntetettek között

Kossuth-díjas Szarvas József színész, és a nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett dr. Székely János, dr. Miszlivetz Ferenc József, dr. Ihász Ferenc, dr. Kecskés László István, Kiss Norbert, dr. Krizmanich Mária, és dr. Illés Edit is.

Vas Népe

Március 15., a nemzeti ünnep alkalmából döntöttek a Kossuth-díjasokról, bár az átadót a vírushelyzet miatt még nem tartották meg. Kossuth-díjas Szarvas József Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész. Már csaknem 15 éve „Vas megyei”, hiszen az őrségi Viszákon 2007 óta működteti a Kaszás Attila Pajtaszínházat. „Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során nyújtott, a tragikus és a komikus figurákat egyaránt hitelesen megjelenítő színpadi, illetve filmes alakításai, valamint a magyar kulturális életet számos területen gazdagító, jelentős közösségteremtő tevékenysége elismeréseként” kapta a Kossuth-díjat, látható a Magyar Közlönyben megjelent méltatásban.

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata elismerést kapta dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, „a katolikus egyház társadalmi tanítását valóra váltó, a roma kisebbséget önzetlenül felkaroló lelkipásztori szolgálata, valamint a magyarországi vallási felekezetek közötti párbeszéd elmélyítésében vállalt szerepe elismeréseként”.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta dr. Miszlivetz Ferenc József, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgatója, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának egyetemi tanára: több évtizedes, kimagasló színvonalú tudományos kutatói és oktatói pályája, valamint a KRAFT Program kidolgozásában vállalt szerepe elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta dr. Ihász Ferenc, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Sporttudományi Intézet – Szombathely egyetemi tanára a sporttudomány, ezen belül a terheléstan területén végzett kiemelkedő kutatói-oktatói munkája, valamint a szakmai utánpótlás nevelésében és a szombathelyi sporttudományi kutatások nemzetközi rangra emelésében vállalt szerepe elismeréseként. Ugyancsak a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata elismerést kapta dr. Kecskés László István, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Mellkassebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa: a mellkassebészet területén végzett több évtizedes, kimagasló színvonalú szakmai és vezetői munkája elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerést kapta mások mellett Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyző és dr. Krizmanich Mária, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Celldömölki Kórháza II. Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta dr. Illés Edit orvos, a Vas Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának nyugalmazott osztályvezetője: a közigazgatásban több mint két évtizeden át végzett orvosszakértői munkája elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában