Az oltás a legbiztosabb

2021.04.27. 07:00

A vasvári önkormányzat rendszeresen közzéteszi az adatokat

Tóth Balázs polgármester a város közösségi oldalán tájékoztat rendszeresen az aktuális Covid-adatokról.

Pogács Mónika

20210419 Vasvár Vas megyében hétfőn 23 oltócsoport folytatta a lakosság első körös oltását Pfizer és Szputnyik vakcinával. Képen: Tóth Balázs polgármester az oltópont előtt Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– Az emberek elvárják, hogy pontos információjuk legyen. Ezért minden héten közzéteszszük az aktuális, ismert fertőzöttek számát – mondta a városvezető. Csökkenést mutatnak a számok: a múlt héten 14 új fertőzöttet regisztráltak. Ősszel, a második hullám csúcsán ötven igazolt fertőzöttel tetőzött Vasváron a járvány. Kezdetben a szájmaszk használata okozott problémát, voltak, akik nehezen szokták meg a viselését, de mára mindenki belátta, hogy szükség van rá.

– Nem tudunk elégszer köszönetet mondani a háziorvosainknak, asszisztenseinknek, egészségügyi dolgozóinknak az erőn felüli teljesítményért – mondta Tóth Balázs, hozzátéve: csupa pozitív visszajelzés érkezik az emberektől a vasvári és a körmendi oltópontokon tapasztaltakról. Tóth Balázs fontosnak tartja az oltást, maga is oltakozott: a körmendi oltóponton a Szputnyik V vakcinát kapta meg. A polgármester úgy véli: az oltás a legbiztosabb védekezés. A vakcinával ugyanis az ember nemcsak saját egészségére, hanem a környezetében élőkére is vigyáz:

– Az oltás felvételével az egyén megteszi a legtöbbet, ami tőle telhet, a kockázati tényezőket így csökkentheti minimálisra.

Kiemelt képünkön: Tóth Balázs, Vasvár polgármestere is megkapta már a koronavírus elleni védőoltást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában