fő a biztonság

2021.04.13. 07:00

Beláthatóbbá vált a gyalogátkelő Jánosházán

Dupla helyett már szimpla támaszú a villanyoszlop Jánosháza közepén: a gyalogátkelő miatt cserélték ki.

Bakos Ágnes

Kereszteződés, oszlop, 20210411, Jánosháza, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Dupla oszlop tartotta az áramhálózat itt futó vezetékeit Jánosháza közepén, a dísztérnél. Szimpla kivitelűre kellett cserélni az oszlopot, nem azért, mert súlyban kisebb terhelésre váltott volna az áramszolgáltató, hanem azért, hogy beláthatóbb legyen a gyalogátkelő. A zebrát másfél éve festették fel, ez mérföldkő volt a megye közlekedésében, hiszen akkor azzal lett minden Vas megyei városban gyalogátkelő.

Jánosházán négyet jelöltek és alakítottak ki az elsősorban a kerékpárút-hálózatra elnyert és elköltött mintegy 62,9 millió forintos pályázatból. Egy zebrára a Szent Imre-iskolánál, egyre a vasútállomásnál és kettőre a város központjában volt szükség.

Az egyik, városközpontban felfestett és kitáblázott átkelőnél kellett az oszlopcsere azért, hogy az átkelni készülő gyalogosok jobban belássák az utcát, meg persze az autósok elől se takarja semmi a városháza felől a park irányába igyekvő gyalogost. Biztonságosabb lett a közlekedés a város szívében.

Kiemelt képünkön: Szimpla támaszú villanyoszlop, könnyebb tájékozódás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában