Burgenland is meghosszabbítja a lezárásokat

Bécshez és Alsó-Ausztriához hasonlóan Burgenland tartomány is meghosszabbítja a húsvéti lezárásokat egészen április 11-ig. Ezt Hans Peter Doskozil (SPÖ) tartományfőnök jelentette be. Csak az alapvető szolgáltatók maradhatnak nyitva.

vaol.hu

Fotó: volksgruppen.orf.at

A húsvéti lezárások április 1-én kezdődtek. Nem nyithatnak ki az üzletek, a testközeli szolgáltatók és a múzeumok sem. Az élelmiszer boltok, a pékségek, a gyógyszertárak, a benzinkutak, a postahivatalok és a bankok nyitva maradhatnak – írja a volksgruppen.orf.at.

Az éttermek továbbra is zárva maradnak, csak elvitelre, vagy házhozszállításra készíthetnek ételeket. A kijárási korlátozás éjjel-nappal érvényes. Csak segítségnyújtás, munkába járás, bavásárlás esetén, vagy testi, szellemi kikapcsolódás céljából lehet elhagyni a lakhelyet. A személyes találkozásokra az „Egy meg egy“ szabály vonatkozik. Egy háztartásban élőkkel egyszerre csak egy személy találkozhat. A más tartományokba való utazásra is ez a szabály vonatkozik. Egyszerre csak egy személy látogathatja meg például a szüleit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában