Frissen Vasból

2021.04.20. 07:15

Erős földrengés Bécsújhely térségében, Magyarországon is érezni lehetett

Erős földrengés volt keddre virradó éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) néhány övezetében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre.

MTI/Horváth Balázs

20201229 földrengés, Zsöks Krisztina, Kétvölgy, Szendi Péter, Vaas Népe

Fotó: Szendi Péter

Kedden hajnali 1 óra előtt nem sokkal 4.3-as erősségű földrengés rázta meg az osztrák-magyar határ közelében lévő Wiener Neustadt környékét, a beszámolók szerint körülbelül 10 másodpercig lehetett érzékelni a rengéseket. Reggel 7 óra után nem sokkal ismét megmozdult a föld, akkor 2.8-3-as erősségű rengéseket mértek. A földmozgás Magyarország területén is érezhető volt, károkról egyelőre nem tudunk.

Korábban – AZ MTI beszámolója szerint erős földrengés volt keddre virradó éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) néhány övezetében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre. Az APA osztrák hírügynökség beszámolójában azt írta, hogy a helyi meteorológiai és földtani szolgálat szerint 0 óra 57 perckor 4,3-as erősségű földrengést mértek. Egyelőre épületekben keletkezett károkról nem érkeztek jelentések. A földmozgás tapasztalható volt az osztrák fővárosban, Bécsben, valamint az alsó-Ausztriai Sankt Pöltenben.

Süle Bálint, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hét kilométeres mélységben keletkezett, 4,3-as magnitúdójú földrengést Magyarországon is érezni lehetett.

Legutóbb március 30-án jeleztek földrengést a téeségből.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/foldrenges-volt-wiener-neustadtnal-4798549/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában