állatbarát

2021.04.19. 07:00

Felelős állattartás – Sok a szabálysértés és a szabályszegés Szombathelyen

Együttműködési megállapodást kötnek azok a szervezetek, amelyek az állatvédelem területén dolgoznak. Ezzel kapcsolatos kérdéseinkre dr. Károlyi Ákos jegyzőtől érkezett válasz.

Tóth Dóra

Illusztráció - Cseh Gábor Állatvédők Családi Napja Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az első egyeztetésre még tavaly került sor, ezt az idén márciusban két újabb alkalom követte. A résztvevők közötti kommunikáció folyamatos.

– A cél a szombathelyi hatóságok és civil szervezetek közötti együttműködés, valamint a hatékonyság növelése – tudjuk meg dr. Károlyi Ákostól.

Az összefogás középpontjában a felelős állattartás tudatosítása áll. – Szeretnénk elősegíteni az itt élő, gazdátlan, kóbor kutyák befogását, a begyűjtött állatok életkörülményeinek javítását is – mondja el a jegyző.

A jövőben nyílt napok megtartását tervezik, ahol gyermekes családok részvételére is számítanak. Az állatokhoz köthető szabálysértések és szabályszegések napi rendszerességgel fordulnak elő a megyeszékhelyen. A leggyakoribb probléma az, amikor valaki közterületen nem takarít fel a kutyája után vagy póráz nélkül sétáltatja.

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek a gazdátlan kutyák ellátásában – továbbra is – részt vesznek, emellett javaslatokat tesznek az önkormányzat felé.

Kiemelt képünkön: Közterületen póráz nélkül tilos kutyát sétáltatni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában