18–24 év közötti fiatalok jelentkezhetnek

2021.04.14. 07:00

Idén is várják az ifjú kócsagőröket

VN-TIPP Az Ifjú kócsagőr programot idén már nyolcadik alkalommal hirdették meg. A Föld napjáig várják azoknak a 18–24 éves fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének belekóstolni a gyakorlati természetvédelmi munkába, és részt vennének egy országos versenyen.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/Szekeres Zsófia

Az Ifjú kócsagőr program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében.

2013 januárjában a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30Y zenekar létrehozta az Y TriÁszt, melynek küldetése az Y generáció bevonása volt értékteremtő programokba. Ennek szellemében hirdette meg a szervezet az Ifjú kócsagőr programot, melyre már az első évben is óriási volt az érdeklődés. Több száz jelentkező közül választották ki a résztvevőket.

A diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy kéthetes szakmai gyakorlatot. A legjobbak a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat. A nyertes ötnapos tanulmányúton vehet részt a csehországi Podyjí Nemzeti Parkban. Az országos döntővel egybekötött záróeseményt szeptember 22–24. között a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg.

Az Ifjú kócsagőr program a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrár­minisztérium, a tíz nemzeti parki igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

Szekeres Zsófia, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának természetvédelmi területfelügyelője elmondta, hogy évről évre két-három ifjú kócsagőrt mentorálnak, akik a nyár folyamán tölthetnek el náluk két hetet.

Kiemelt képünkön:A természetvédelmi munkába kapcsolódhatnak be és értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak a fiatalok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában