mesékből játszótér

2021.04.19. 07:00

Kezdődik a büki Deák park átépítése, marad zöldterület is

Az elöregedett fenyők kivágásával hamarosan kezdődik a Deák park átalakítása. Játszótér készül, a Répce mente meséit idéző egyedi játszóeszközökkel.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

A napokban aláírták a szerződést, innentől kétszáz napja van a kivitelezőnek, hogy játszóteret alakítson ki a „zöldháromszögből” Alsóbükön.

Mellékutcában legyen, és lehessen bekeríteni – ezeknek a feltételeknek a Deák park felelt meg a legnépesebb településrészen, ahol eddig nem volt játszótér, mondta dr. Németh Sándor polgármester. – Mivel Alsóbük egy régi agrár-településrész, ezért az a koncepció, hogy a Répce menti, büki mesék és mondák adják a játszóeszközöket. Malmot formáz majd a csúszda, háziállatokat a rugós hinták – sorolta. – Kézzel faragott játszóeszközök lesznek modern környezetben, öntött, színes gumiburkolat lesz az alap – mondta Nagy János, a kivitelező munkatársa.

Marad zöldterület is: mintegy 900 négyzetméteren ültetnek cserjéket és lombhullatókat. – A most itt álló fenyők, tűlevelűek elaggottak, a klímaváltozás nyomán az egész Kárpát-­medencében, Bükön is mennek tönkre ezek a fák – mondta dr. Németh Sándor. Ősszel lesz már látványos a tér, akkor ültetik be az új növényeket a Deák parkba.

Kiemelt képünkön: Most tűlevelűekből áll a park, itt lesz Alsóbük játszótere, mutatta dr. Németh Sándor és Nagy János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában