30. forduló

2021.04.03. 07:00

Közvetlen riválisát fogadja a Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 14.30-as kezdéssel a nyolcadik Szombathelyi Haladás a hetedik Nyíregyháza Spartacust fogadja.

Pum András

20210228 Szombathely Szombathelyi Haladás - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC NB II. bajnoki labdarúgó mérkőzés II. félidő Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: #87 VERPECZ ISTVÁN

Fotó: Cseh Gábor

Három hét hosszú idő, Haladás-meccs nélkül meg pláne – mondhatják a zöld-fehér szurkolók. A felnőttválogatott világbajnoki selejtezői és az U21-es válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzései miatt ugyanis három hétig nem rendeztek meccseket a másodosztályban és az NB I.-ben sem. Az NB II. nyolcadik helyén álló vasiak a hosszú szünetben az Illés Akadémia-Haladás U17-es és U19-es együttese ellen vívtak az edzésen kétkapus mérkőzést, és bár az eredmény abszolút másodlagos volt, bizakodásra adhat okot, hogy a Haladás egyik meccsen sem kapott gólt. Ennél jóval fontosabb, hogy az utolsó hat bajnokin mindössze egyszer zördült Verpecz István hálója, az utóbbi négyen pedig nem kapott gólt a Haladás. Az együttes csapatvédekezése tehát rendben van. Ráadásul elöl javult a helyzet, a sérülése miatt egy hónapot kihagyó házi gólkirály, Medgyes Zoltán ismét bevethető. Ami a Nyíregyházát illeti, Gálhidi György együttese egy ponttal és egy hellyel előbbre, a hetedik pozícióban tanyázik a Haladás előtt. A nyírségiek remek formában érkeznek Szombathelyre, utolsó hat bajnokijukból zsinórban ötöt megnyertek, majd legutóbb a Szentlőrinc ellen odahaza 0-0-ra végeztek. A piros-kékeknél két volt Haladás-futballista, Jánvári Gábor és Zamostny Balázs szerepel. A nyírségiek leg- gólerősebb játékosa a hét találatnál járó Hornyák Marcell.

– Amióta edzősködöm, nem emlékszem ilyen hosszú szünetre a versenyidőszak alatt – mondta Mátyus János, a Haladás trénere, aki 2014 és 2016 között Nyíregyházán edzősködött. – Nagyon szerettük volna ezt a három hetet tartalmasan eltölteni, ám különböző okok – sérülések, betegségek – miatt nem minden eltervezett dolgot tudtunk végrehajtani. Persze ez nem érdekli a szurkolókat, csak az, amit a vasárnapi bajnokin látnak majd. Összességében tartalmasan, hasznosan, jól telt az elmúlt időszak, készen állunk a mérkőzésre. Roppant nehéz meccsre számítok, mert egy nagyon masszív, harcos csapat lesz az ellenfelünk. Szeretnénk legalább egy, de inkább három ponttal gazdagodni – jó lenne megelőzni a Nyíregyházát a tabellán. Sajnos bőven vannak gondjaink, Rózsa Dániel beteg, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd sérült, Csilus Tamás még nem bevethető, Mocsi Attila pedig eltiltott.

Kiemelt képünkön: A szombathelyi kapus, Verpecz István hálója már jó ideje érintetlen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában